Târgul de Paşte organizat de CJ nu mai are loc în Iaşi. Primăria a anunţat administraţia judeţeană că toate locurile sunt ocupate

0
58

Consiliul Judeţean Iaşi ar putea renunţa la intenţia de a organiza un târg de Paşte. Preşedintele CJ, Cristian Adomniţei, a apreciat că municipalitatea refuză fără motiv să autorizeze organizarea târgului.

 

„Noi am propus mai multe amplasamente: bulevardul Ştefan cel Mare, Costache Negri, Piaţa Unirii, în faţa Palatului. Ni s-a răspuns mereu că nu se poate, că sunt organizate alte evenimente. Am cerut să ni se spună care sunt acelea. Am primit ca răspuns trei rânduri, în care se preciza că sunt «o sumă de evenimente», fără să se spună care sunt acelea, dacă sunt aşa de multe”, a declarat Adomniţei citat de Ziarul de Iaşi.

 

Un alt amplasament propus de conducerea CJ a fost strada Lăpuşneanu. Conform precizărilor lui Adomniţei, Primăria a refuzat şi această variantă, invocând faptul că a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea zonei şi nu pot fi organizate evenimente, deşi licitaţia de lucrări nici nu a fost anunţată. „Voi mai face o încercare, pentru Parcul Copou sau Parcul Expoziţiei. Dacă şi acolo sunt alte activităţi, nu pot decât să mă bucur că în Iaşi se întâmplă atât de multe lucruri, încât nu mai este loc şi pentru o acţiune a CJ. Abia aştept să le văd”, a spus Adomniţei.

 

Contactat telefonic de Ziarul de Iaşi, viceprimarul Mihai Chirica a explicat că unele din amplasamentele propuse de CJ nu sunt adecvate pentru organizarea unor târguri, iar pentru celelalte, modelul căsuţelor deţinute de instituţia judeţeană nu s-ar potrivi împrejurimilor. „Căsuţele din lemn pe care le are CJ se pot pune prin localităţile învecinate, pentru vreo organizare de şantier. Iaşul are o anumită imagine, o anumită prestanţă şi anumite pretenţii. Astă iarnă a fost altceva. Dar nu poţi amenaja o expoziţie de ouă încondeiate, de exemplu, în acele căsuţe. Nici măcar ale noastre, care arată altfel, nu se pretează. Mai degrabă se folosesc corturi”, a spus Mihai Chirica.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments