Fost consilier județean, băgat după gratii. Dinu Apăvăloaei (PSD), condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare

0
139
Foto: newspascani.com

Foto: newspascani.com

Politicianul ieșean Dinu Apăvăloaei (PSD), fost consilier județean, a ajuns miercuri noapte, în arestul IPJ Iași, după ce instanța de judecată l-a condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 6 luni. Această decizie a fost dată în dosarul ECOTERM Năvodari, unde politicianul local a fost găsit vinovat de infracțiuni economice.

 

 

Mandatul emis de Curtea de Apel Constanța a fost pus în aplicare de polițiștii pășcăneni, după ce pe adresa instituției a ajuns un fax în care era trecută sentința definitivă. Ieri noapte Apăvăloaie a fost urcat în mașina Poliției de la Baza de Agrement și Pescuit Hărmănești, acolo unde locuia.

 

Acesta era conștient de faptul că va ajunge după gratii. Surse judiciare au declarat că în ultimele zile a trecut pe la sediul Poliției Pașcani înștiințând conducerea, că în cazul în care va exista un mandat de arestare pe numele său, poate fi găsit la Baza de Agrement și Pescuit Hărmănești.

 

„În data de 2 aprilie, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Pașcani, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat din municipiul Pașcani, prin care a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea unor fapte prevăzute în legea 78/2000. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Iași”, a declarat pentru newspascani.com Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

 

Pe 14 iunie 2013, judecătorii l-au condamnat pe Dinu Apăvăloaei pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Pășcăneanul este acuzat de către procurorii DNA că, în perioada 2002-2005, firma Adems SRL, al cărei administrator era, a fost implicată într-o afacere cu ECOTERM Năvodari.

 

Procurorii DNA au descoperit că „în perioada 2002 – 2005, în calitate de director general, respectiv de director economic la SC TSP Ecoterm SA Năvodari, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Suciu Mircea și Mihal Dima au avizat la plată facturi emise în fals de Apăvăloaei Dinu, facturi ce au fost evidențiate în contabilitatea societății, iar ulterior achitate pentru lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.

 

Prin această modalitate Apăvăloaei împreună cu alți trei patroni au cauzat societății Ecoterm un prejudiciu în sumă de 2.166.324,79 RON, aducându-se avantaje patrimoniale societăților SC Adems SRL, SC Stemirom SRL, SC Geserom Internațional SRL, SC Somseri SRL, SC GNP International SRL  și SC Tomilec SRL. Judecătoria Constanța a admis în parte pretențiile civile formulate de partea civilă SC TSP Ecoterm SA Năvodari prin administrator judiciar SC Global Insolvency SPRL. Pe cale de consecință inculpații Mihal, Suciu, Apăvăloaei și partea responsabilă civilmente SC Adems SRL Pascani au fost obligați la plata sumei de 1.053.691,13 lei către Ecoterm, cu titlul de daune materiale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

 

 

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTentativă de sinucidere în pușcărie. Criminalul din Iași care aproape și-a decapitat concubina, a încercat să-și pună capăt zilelor
Articolul următorÎncă o boacănă marca Miley Cyrus. Cântăreața s-a dezbrăcat, s-a urcat pe-un cal și a făcut și câteva poze
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments