Poa’ să ningă, poa’ să plouă! La Iași poți învăța să schiezi pe orice vreme

0
96

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă nu contează câte grade arată termometrul. Deşi iarna abia s-a încheiat, ieşenii au găsit o cale să exerseze tehnici de schi chiar în capitala Moldovei. Aici, funcţionează singura şcoală de schi indoor din România, dotată cu echipament unic în ţară: o bandă care imită perfect condiţiile de pe pârtie.

 

Cei mai mulți cursanți sunt copiii  care iau lecţii de la instructori specializaţi.

 

„La început trebuie să te ajute cu echilibrul, să-ţi zică cum să te redresezi pe schi. Profesorul a fost bun, ştie cum să-şi facă treaba”,  spune Matei George, cursant.

 

„Să iau curbele mai mult, să frânez, să merg pe zăpadă, să merg pe pârtii mai abrupte, mai scunde, mai joase, mai late”, asta a învățat în câteva luni Şerban Tănase, primul cursant care s-a înscris la școala de schi din Iași.

 

„Prima dată m-a adus tatăl meu şi după a devenit ca o pasiune, am început să vreau eu să vin”, spune la Digi 24 Marcu Alexandru Grigore, cursant.

 

Încântaţi nu sunt numai copiii, ci şi părinţii lor.

 

„El nu ştia decât în urma a vreo 2-3 ore de schi undeva la Vatra Dornei, nu se putea ţine pe picioare, iar acum chiar stăpâneşte relativ bine schiul. E un loc unde se poate învăţa rapid un sport pe care nu ai ocazia să-l faci decât la munte”, spune Gabriel Grigore, tatăl unui cursant al școlii de schi.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTragedie! Incendiu de proporții într-un restaurant. Trei dansatoare exotice AU ARS DE VII
Articolul următor„Japonezii” invadează Iașul! Un primar a hotărât să umple comuna cu cireși din Țara Soarelui Răsare. Pomii fac doar flori, o singură lună pe an
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments