Tragedie transformată într-o nouă şansă la viaţă. Femeia din Paşcani leşinată în cadă a intrat în moarte clinică. Organele sale vor salva cinci vieţi

0
133

Cinci oameni au primit o nouă şansă la viaţă duminică, datorită unei femei de 24 de ani. Tânăra, aflată în moarte cerebrală, a fost supusă unei operaţii de prelevare de organe.

 

 

Medicii au prelevat de la tânăra aflată în moarte clinică rinchii, ficatul şi corneea. Două dintre organe, ficatul şi un rinchi, vor ajunge la Bucureşti, iar alţi trei pacienţi vor beneficia de transplant la Iaşi. Pentru această operaţie la Iaşi a ajuns o echipă de la Spitalul Fundeni, condusă de medicul Radu Zamfir.

 

Tânăra era în comă profundă încă de vineri, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Femeia şi fiica sa de 4 ani au fost găsite inconştiente în baie, de către tată, care se întorcea seara de la serviciu.

 

 

Citeşte şi Centrala de apartament a provocat o dramă la Pașcani. Un bărbat și-a găsit soția și fiica leșinate în cadă. Medicii din Iași sunt în alertă

 

 

Scurgerea de gaz s-a produs din cauza unei defecţiuni apărute la centrala termică din locuinţă. Este cea de-a doua prelevare de organe care a avut loc la Iaşi în acest an. În luna martie, familia unei femeie de 41 de ani aflată în moarte cerebrală a acceptat să îi fie prelevată rinichii şi ficatul.

 

Listele de aşteptare pentru sunt lungi. Numai în judeţul Iaşi, sunt 200 de pacienţi care aşteaptă un transplant de rinichi.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments