Doi români, unul din Iaşi şi unul din Bacău, fabricau şi reparau arme de foc într-un atelier clandestin ce aparţinea, formal, unei şcoli de echitaţie.
Poliţiştii italieni l-au arestat pe ieşeanul Constantin Cristian Ponor, de 29 de ani, sub acuzaţia de deţinere ilegală de arme. Potrivit mai multor publicaţii din Italia, ieşeanul Ponor, alături de un alt român, Ciprian Melinte, de 28 de ani, din Târgu Ocna, ar fi fabricat şi reparat arme pentru ‘Ndragheta, unul dintre cele mai importante sindicate ale crimei organizate din lume.
Cei doi români au fost capturaţi de autorităţile din Terranova, ţinutul Castello, regiunea Calabria, la mijlocul lunii trecute. Cei doi au fost prinşi în flagrant delict într-un atelier clandestin ce aparţinea, formal, unei şcoli de echitaţie. În baza unor informaţii obţinute de oamenii legii din Italia, aceştia au descins în atelierul clandestin, noteaza presa italiană, descoperind că, acolo, se fabricau de fapt piese speciale pentru ţevi, încărcătoare sau amortizoare, arată Adevărul.
Captură impresionantă
De asemenea, românii reparau şi modificau în respectivul imobil şi diferite tipuri de arme. De altfel, în şopronul în care ar fi trebuit să se producă articole de echitaţie au fost găsite şi mai multe reviste sau materiale „didactice“ de pe care românii se inspirau în producerea armelor.
În timpul percheziţiilor, autorităţile italiene au descoperit o puşcă de calibrul 12, un pistol de calibrul 38, precum şi mai multe ţevi, încărcătoare sau percutoare folosite la fabricarea sau repararea armelor. Cei doi români sunt muncitori de mai mulţi ani în Italia şi, în prezent, sunt închişi în Penitenciarul din localitatea Palmi.
Ce este ‘Ndragheta
Sindicatul de crimă organizată ‘Ndragheta, cu sediul în Calabria, este similar unor alte grupări din Italia cum ar fi Mafia siciliană (regiunea Sicilia) sau Camorra (regiunea Napoli). ‘Ndragheta ar fi avut în 2013, potrivit unui studiu italian, o cifră de afaceri de 53 de miliarde de euro, sumă ce reprezintă 3,5 din Produsul Intern Brut al Italiei. Cei mai mulţi bani ai grupării ar proveni din traficul de droguri. ‘Ndragheta ar avea, se arată într-o anchetă a Institutului Demoskopika, în jur de 50.000 de afiliaţi, ce sunt repartizaţi în 380 de bande împrăştiate în peste 30 de ţări.
(Sursa: adevarul.ro)