Ceaiul verde benefic pentru tratarea pierderilor de memorie

0
80

 

 

Un studiu recent arată că ceaiul verde ajută la îmbunătăţirea anumitor proprietăţi cognitive, în special a celor care ţin de memorie. Specialiştii din Eveţia susţin că acesta ar putea fi folosit în viitor în tratarea demenţei.
 

 

Ceaiul verde şi-a dovedit eficienţa în tratarea pierderilor de memorie. Cel puţin asta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Basel, Elveţia.

 

În urma unui studiu, oamenii de ştiinţă au constatat o îmbunătăţire considerabilă a funcţionării memoriei după ce participanţii la studiu au băut ceai verde. Datele studiului arată că ceaiul verde ar putea fi utilizat pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburări psihice, precum şi în cadrul unor terapii de recuperare.

Cercetările anterioare au relevat beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde, însă mecanismele neuronale responsabile pentru aceste efecte au fost necunoscute până acum.

 

 

Voluntarii au primit o băutură pe bază de ceai verde înainte de a rezolva câteva exerciţii de evaluare a funcţiilor memoriei. Monitorizând activitatea cerebrală cu ajutorul scanării RMN, oamenii de ştiinţă au observat o conexiune crescută între cortexul parietal şi cel frontal al creierului.

 

„Descoperirea noastră sugerează că ceaiul verde ar putea creşte plasticitatea sinaptică pe termen scurt a creierului”, a spus profesorul Stefan Borgwardt, coautorul studiului.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Surpriză neplăcută pentru un român care şi-a lăsat maşina la spălătorie. Ce a găsit când a revenit să o ia
Articolul următorSimona Halep se menţine pe locul 5 în clasamentul WTA
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments