Reţeta lui Chef Florin Dumitrescu de friptură de miel cu sos de legume.
Ingrediente:
300 g morcov
300 g ceapă galbenă
300 g ţelină
800 g pulpă de miel
400 ml vin alb sec
Piper boabe
Foi de dafin
Sare
150 g unt
Mod de preparare:
Toate legumele se tăie cuburi, se aşează în tavă şi se dau la cuptor la foc tare. Se lasă un pic până se rumenesc şi se caramelizează. Între timp, pulpele de miel se prăjesc în tigaie cu puţin ulei de măsline, 3 minute pe o parte, 3 minute pe cealaltă şi se condimentează cu sare grunjoasă şi puţin piper fin.
Se aşează apoi pulpele în tavă cu legumele caramelizate. Se adaugă vinul, foile de dafin şi piperul boabe, apoi se completează cu apa până se acoperă pulpele. Se pune deasupra folie de aluminiu şi se dă la cuptor la temperatură mică (aprox. 140-maxim 160 de grade), timp de 3-4 ore. Se scot de la cuptor, se verifică carnea şi se mai lasă la cuptor încă 5 minute la 200 de grade, fără folia de aluminiu pe deasupra. Apoi se scot din cuptor, iar carnea se pune deoparte. Restul legumelor şi sosul format în tavă se pun în blender şi se pasează bine. Se pune compoziţia obţinută pe foc cu încă puţină apa că să se fluidizeze sosul, se lasă să fiarbă, se opreşte focul, apoi se pun 150 g de unt în compoziţie şi se amestecă bine. Sosul de legume se serveşte lângă pulpele de miel.
Drept garnitură recomand fie cuşcuş, linte, fie cartofi copţi sau spanac gătit în unt.
(Sursa: gandul.info)