Autoturisme furate din Germania şi descoperite în Vama Albiţa, la doar câteva ore

0
89

 

 

Două autoturismefurate din Germania, în valoare totală de peste 150.000 de lei, au fost descoperite de către poliţiştii de frontieră vasluieni în Vama Albiţa, la un interval de câteva ore, după ce au fost cumpărate de cetăţeni moldoveni, care încercau să le scoată din spaţiul UE.
 

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, cele două maşini, fără plăcuţe de înmatriculare, erau transportate pe platforme tractate de autoturisme conduse de bărbaţi din Republica Moldova, însă cu dublă cetăţenie.

 

În urma verificărilor făcute în baza de date de către poliţiştii de frontieră vasluieni, s-a constatat că autoturismele, care urmau să fie scoase din spaţiul Uniunii Europene prin Vama Albiţa, figurau ca fiind furate din Germania.

„În urma extinderii cercetărilor, precum şi din declaraţiile şoferilor, s-a stabilit că cele două maşini au fost cumpărate din Germania, de la acelaşi vânzător, în schimbul sumei de 8.100 de euro, respectiv 12.000 euro. Cei doi şoferi au afirmat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că autoturismele figurau ca fiind declarate furate”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Nelu Zaharia.

 

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit dosare penale pe numele celor doi moldoveni, de 23 şi 46 de ani, pentru furt.

Totodată, cele două maşini, o Toyota Rav 4 în valoare de 45.000 lei şi o Honda CR-V în valoare 110.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments