Concurs Europa, MAI aproape 9

0
81

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Iaşi, găzduit de Asociaţia pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă, invită şcolile din municipiu şi judeţ să se înscrie la concursul Europa, MAI aproape 9.

 

 

Pentru a celebra Ziua Europei, Centrul de Informare Europe Direct Iaşi, împreună cu Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi provoacă elevii din judeţ la un exerciţiu de cunoaştere şi de comunicare pe teme europene.

 

”Aşteptăm cel puţin 28 de unităţi de învăţământ care să intre în acest joc de simulare a statelor membre ale Uniunii Europene şi chiar sperăm să fie reprezentate şi principalele instituţii europene. Este felul în care ne-am gândit să celebrăm în 2014, anul alegerilor europarlamentare, Ziua Europei. Va fi un efort de cunoaştereşi de imaginaţie pentru echipele participante, dar suntem siguri că vor oferi un spectacol care va pune în evidenţă valorile europene”, a afirmat Paul Matei, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct Iaşi.

 

Concursul se va desfăşura vineri, 9 mai 2014, începând cu ora 10,00, la Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” din Iaşi.

 

Bibliograful Elena Zanet, coordonatorul concursului din partea Bibliotecii, subliniază privind alegerea locului de desfăşurare  a concursului: ”Împreună cu partenerii noştri de la Europe Direct Iaşi am considerat că aici, la bibliotecă unde se întâlnesc cărţile din toată lumea este locul ideal în care şcolile din municipiu şi judeţ se pot reuni pentru a celebra Ziua Europei. Mai mult decât un loc, biblioteca încurajează orice fel de act de cunoaştere, informare şi de creativitate, aşa că, în mod firesc vom fi gazda acestui eveniment”.

 

Înscrierea este deschisă oricărei unităţi de învăţământ  (grădiniţă, şcoală generală, liceu/colegiu) din judeţul Iaşi care poate participa cu o echipă formată din: 6 elevi + un profesor coordonator + un profesor consultant.

 

Grădiniţele /Şcolile/ Liceele se pot înscrie în concurs, prin email, până pe 28 aprilie, ora 12:00, urmând ca până la ora 16:00, Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” Iaşi şi Centrul de Informare Europe Direct Iaşi să publice pe paginile lor de facebook şi pe site-uri proprii ordinea intrării în concurs, precum şi ţările atribuite.

 

Detalii despre concurs, precum şi regulamentul acestuia, găsiţi pe www.eudirect.ro şi pe www.bjiasi.ro.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments