Mercedes GLK pentru Operă: luxul s-a întâlnit cu excelenţa

0
135

Grupul Tester-Casa Auto a oferit o maşină de vis Operei Române Iaşi. „Mă bucur că am putut contribui la activitatea unei instituţii de cultură extrem de importante”, a spus Bogdan Piţigoi, proprietarul grupului.

 

Grupul Tester – Casa Auto şi Opera Română din Iaşi au încheiat un parteneriat în urma căruia instituţia ieşeană va folosi, timp de un an, un SUV compact Mercedes GLK. Autovehiculul de lux va fi utilizată de Operă în cadrul unor evenimente, drept maşină oficială.

 

Maşină de 45.000 de euro

Mercedes-ul GLK oferit Operei Române costă, cu tot cu TVA, aproximativ 45.000 de euro. Parteneriatul presupune, pe lângă expunerea autoturismului la evenimente oficiale, faptul că aceasta va fi utilizată de Operă în toate delegaţiile, dar şi faptul că invitaţii vor fi transportaţi doar în acest vehicul. “De parteneriat s-au ocupat colegii mei de la marketing. Mă bucur că am putut contribui şi noi la activitatea Operei Române din Iaşi, o instituţie extrem de importantă”, ne-a spus Bogdan Piţigoi, proprietarul grupului de firme Tester – Casa Auto.

 

 

 

Facelift pentru GLK

Noul model de Mercedes GLK a suferit modificări importante şi la exterior, unde au fost făcute retuşuri, dar mai ales la interior, acolo unde producătorul german a ales să înlocuiască materialele din plastic dur, aducându-le la pretenţiile de calitate ridicată ale mărcii. Un avantaj clar oferit de noul GLK este la capitolul vizibilitate. Forma colţuroasă, montanţii nu foarte groşi şi dimensiunile compacte ale maşinii facilitează manevrele de parcare.

 

Linişte şi pace

Dieselul de la Mercedes funcţionează excelent în palierul de turaţii mici şi medii, astfel încât cel care conduce maşina nu simte nevoia să urce turometrul peste 3.000 de rotaţii pe minut. Cutia automată cu 7 trepte este orientată spre confort şi oferă schimbări de treaptă foarte fluente, care aproape că nu sunt resimţite în maşină. În plus, Mercedes GLK mai are un avantaj serios: datorită izolării fonice impecabile, îmbunătăţită la facelift, şi prin optimizarea injecţiei motorului, în interiorul maşinii zgomotul specific propulsorului diesel lipseşte. În plus, trenul de rulare al noului GLK permite trecerea roţilor peste capacele de canal sau peste plombele de asfalt fără ca acest lucru să creeze cel mai mic disconfort pasagerilor.

 

 

Preţuri de la 40.771

Mercedees GLK vine în 9 variante care costă, în funcţie de dotări, între 40.771 şi 53.091 euro cu TVA. Capacitatea motoarelor este cuprinsă între 1991 cmc şi 3.498 cmc, iar consumul mixt de combustibil este de la 5,6 litri la 8,6 litri. Cutiile de viteză de pe 7 variante de GLK sunt automate, cu 7 trepte. Două versiuni au cutii de viteză manuale, cu 6 trepte.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDoar azi! Tradiții și obiceiuri populare de Sfântul Gheorghe
Articolul următorDalkia a încheiat sezonul de încălzire 2013-2014
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments