Şoferi, mare atenţie! Regulamentul parcărilor intră în dezbatere

0
58

Dacă va fi votat, noul regulament al parcărilor prevede sancţiuni de până la 2500 de lei.

 

Şoferi, mare atenţie! De pe 12 iunie, timp de 30 de zile, regulamentul parcărilor în oraş va fi în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii. Ulterior, acesta va fi supus votului aleşilor locali.

 

Noul regulament prevede că în zona 0 a oraşului, respectiv cea centrală, tariful de parcare pe oră va fi de 3 lei. În zona 1, adică în Podu Ros, Sfântul Lazăr, Sfântul Andrei preţul va fi de 1,5 lei pe oră, în zona 2, adică în restul oraşului va trebui să plătiţi 0,75 bani pentru un loc de parcare timp de o oră. Mai mult decât atât, noul regulament prevede sancţiuni drastice pentru ieşenii care parchează neregulamentar.

 

Noul regulament de parcare vine cu tarife mai mari, dar şi cu amenzi de până la 2500 de lei pentru cei care parchează pe trotuar, treceri de pietoni, în intersecţii, sau în staţiile destinate transportului public.

 

Ieşenii au mari bătăi de cap din cauza lipsei locurilor de parcare. De aceea critică sancţiunile anunţate de municipalitate pentru parcările neregulamentare pe care, de cele mai multe ori, sunt nevoiţi să le facă.În schimb sunt şi şoferi care sunt de părere că odată intrat în vigoare noul regulament, conducătorii auto se vor disciplina.

 

În acest moment, în municpiul Iaşi sunt circa 2500 de locuri în parcările publice. De asemenea, trebuie menţionat că acolo unde nu sunt amenajate locuri de parcare, şoferii nu intră sub incidenţa noului regulament.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments