Două companii auto din Vestul Europei vor să investească 75 de milioane euro în România

0
52

Doua companii autodin Vestul Europei sunt interesate sa faca investitii in Romania, in valoare totala de circa 75 milioane euro, relatează Gândul.
 

 

Două companii auto din Vestul Europei sunt interesate să facă investiţii în România, în valoare totală de circa 75 milioane euro, care vor genera în primă fază circa 170 de locuri de muncă, a declarat Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), organizaţia ce reprezintă pe plan local interesele producătorilor auto şi ale furnizorilor de componente.

El a spus că ACAROM va purta discuţii cu cei doi investitori în luna mai, fiind vorba de investitori noi în industria auto din România.

 

Problema, spune Stroe, o reprezintă stabilitatea şi predictibilitatea politică, dar economică.  €œEi îmi cer predictibilitate pentru următorii trei ani. Eu nu pot să le ofer aşa ceva, dat fiind contextul de la noi”, a explicat preşedintele ACAROM, fiind prezenţa la conferinţa “Cheie, contact, sales! Cum relansam industria auto din Romania?”, organizată luni, 28 aprilie, de Ziarul Financiar.
 
Potrivit lui Stroe, nu doar producţia de automobile este importantă pentru România, ci mai ales industria de componente auto, care s-a dezvoltat enorm în ultimii zece ani.
a€œAr fi o crimă să nu întreţinem ce avem”, a declarat Stroe.


 
Cea mai rezonanţă investiţie străină pierdută de industria auto românească este cea a Daimler, pentru o fabrică de automobile Mercedes-Benz, în Vestul ţării. Compania germană a ales atunci Ungaria.

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments