Modul în care alcătuit trupul unei femei influenţează comportamentul ei sexual, dezvăluie un nou studiu publicat în jurnalul ştiinţific „Archives of Sexual Behavior”.
Cercetătorul Colin A. Hendrie de la Universitatea Leeds din Marea Britanie a descoperit că femeile care erau mai predispuse la aventuri de-o noapte aveau şoldurile mai late.
Studiul realizat de cercetătorul britanic a dorit să afle care este cel mai bun predictor al comportamentului sexual feminin: lăţimea şoldului sau raportul dintre talie şi şold. Cercetarea a fost realizată pe 148 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani. Participantele la studiu avuseseră cel puţin un partner sexual de-a lungul vieţii. Cercetătorii au măsurat dimensiunea şoldului (definită ca distanţa dintre marginile superioare ale oaselor crestei iliace), circumferinţa taliei la punctul cel mai lat şi circumferinţa taliei la punctul cel mai îngust. De asemenea, participantele la studiu au completat un chestionar despre istoria lor sexuală, ce cuprindea informaţii precum vârsta la care şi-au pierdut virginitatea, numărul de parteneri sexuali şi informaţii despre relaţii sexuale importante din punct de vedere emoţional.
Rezultatele au arătat că numărul de parteneri sexuali ai unei femei depindea foarte mult de comportamentul acesteia în ceea ce priveşte aventurile de-o noapte. Acest lucru, la rândul său, prezenta o legătură cu dimensiunile şoldului femeii, însă nu avea nicio legătură cu raportul din talie şi şold. Per total, femeile din studiu care aveau şoldurile mai late de 36 de centimetri avuseseră mai mulţi parteneri sexuali şi mai multe aventuri de-o noapte decât femeile cu şoldurile mai mici de 31 de centimetri. Mai exact, femeile pentru care aventurile de-o noapte compuneau 75% din relaţiile lor sexuale aveau şoldurile cu cel puţin 2 centimetri mai late decât femeile în care aventurile de-o noapte nu jucau un rol important.
Cercetătorii postulează că femeile cu şoldurile mai late sunt mai predispuse să facă sex deoarece procesul naşterii este, de regulă, mai uşor şi mai puţin traumatizant decât pentru femeile cu şoldurile înguste. Acest lucru are legătură cu momentul în care oamenii au învăţat să meargă în picioare, ceea ce a dus la îngustarea şoldurilor pentru a face mersul mai uşor. În cadrul acestui proces, şoldurile femeilor au devenit late doar cât să permită naşterea copiilor. Din acest motiv, copiii oamenilor se nasc într-un stadiu mai puţin dezvoltat decât urmaşii altor primate, motiv pentru care au nevoie de mai multă îngrijire şi de o investiţie parentală mai mare după naştere.
„Lăţimea şoldurilor femeilor are un impact direct asupra riscului de deces la naştere. Se pare că atunci când femeile au controlul asupra propriei activităţi sexuale, acest risc este reflectat în comportamentul lor. Aşadar, activitatea sexuală a femeilor este cel puţin parţial influenţată de lăţimea şoldurilor”, a concluzionat Hendrie. Totuşi, cercetătorul afirmă că studiul nu este definitiv, pentru a permite tragerea unei concluzii ferme asupra relaţiei de cauzalitate, fiind nevoie ca alte cercetări să arate dacă aceste concluzii se aplică şi în cazul altor populaţii şi a altor culturi.
(Sursa: descopera.ro)