Un 1 Mai cu adevărat prolific! Aproape 260 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri din Iași, de Ziua Muncii

0
71

150 de poliţişti din Iași au fost implicați în acțiuni menite să combată infracțiunile stradale și să reducă riscul rutier, după petrecerile de 1 mai. 28 de zone din județ au fost ținute sub observație. Au fost legitimate 830 de persoane și controlate 620 de autoturisme.

 

 

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost constatate 3 infracţiuni şi au fost aplicate 257 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 60.000 lei. Un șofer s-a ales cu dosar penal după ce s-a stabilit că a băut înainte să urce la volan. La testare a rezultat o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Un motociclist a fost prins rulând cu 133 km/h, pe un sector de drum pe care limita era de 50 km/h. Tânărul nici nu poseda permis pentru categoria A.

 

Din totalul sancțiunilor, 47 au fost doar pentru viteza prea mare la volan. Polițiștii au reținut 10 permise. Un astfel de caz s-a produs pe DE 583, în Lețcani. Un șofer atinsese viteza de 133 km/h și a efectuat și o depășire neregulamentară. Va plăti 1305 lei, iar permisul i-a fost suspendat pentru următoarele 3 luni. Pe DN24, un tânăr de 19 a fost prins cu 125 km/h, în localitate. Amenda în cazul lui a fost de 850 lei. La fel, i-a fost reținut permisul în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA fost publicată lista secțiilor de votare din Iași. Află AICI locul în care poți vota la alegerile europarlamentare din 25 mai
Articolul următorCe mai spune „Vocea Rusiei”: „România nu rezistă mai mult de 30 de minute în fața unui război”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments