UPDATE. Zece șefi din E.ON Moldova, puși sub urmărire penală pentru fapte de corupție. Percheziții de amploare la Iași și Bacău

0
162
Foto: Adevarul

Foto: Adevarul

UPDATE

 

Reprezentanţii E.ON precizează într-un comunicat de presă că „aplică o toleranţă zero în ceea ce priveşte furturile de energie electrică”, însă refuză să ofere mai multe detalii despre persoanele vizate de ancheta procurorilor.

 

„Este atât în interesul consumatorilor, cât şi al companiei, ca orice consum fraudulos să fie descoperit, dovedit şi pedepsit conform legilor in vigoare. În ceea ce priveşte ce s-a întâmplat astăzi, la Bacău şi la Iaşi, precizăm că E.ON România a pus la dispoziţia procurorilor, ori de câte ori i-au fost solicitate, toate informaţiile necesare pentru derularea investigaţiei. Având deplină încredere în justiţia din România, E.ON va continua să coopereze cu autorităţile statului pentru bunul mers şi finalizarea ivestigaţiei. Fiind vorba despre o anchetă în derulare, ne abţinem de la alte comentarii, până la o decizie definitivă a justiţiei”

 
 
Zece persoane cu funcţii de conducere sau de control din cadrul SC E.ON Moldova SA, dar şi un primar, doi oameni de afaceri şi alte patru persoane au fost puse sub urmărire penală luni, 5 mai, pentru corupţie, în urma unor percheziţii derulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

 

 

Potrivit unui răspuns oficial remis “Adevărul” de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, luni, 5 mai, au fost efectuate 14 percheziţii în judeţele Iaşi şi Bacău într-un dosar de corupţie cu ramificaţii la vârful E.ON Moldova.

 

Printre cei audiaţi se numără zece persoane cu funcţii de conducere sau de control de la SC E.ON Moldova SA, dar şi alte şapte persoane, dintre care un primar şi doi oameni de afaceri din judeţul Bacău.

 

„În cauză, există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, suspecţii se fac vinovaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu ( art. 308 din Cp. cu ref. la art. 291, art. 292 şi art. 297 din Cp.) urmărind obţinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane”, au comunicat procurorii, la solicitarea “Adevărul”.

 

Au mai fost aduşi în faţa procurorilor şi Octav Iosipescu, directorul Centrului Bacău de Gaz şi Energie, Ciprian Anisei, şef Formaţie Măsură Bacău, şi Ştefan Vaslovanu, şef Formaţie Măsură Specială Bacău. Percheziţiile făcute atât la sediile firmelor, cât şi la locuinţelor şefilor de la EON au fost realizate de ofiţerii Direcţiilor Generale Anticorupţie din Iaşi şi Bacău.

 

Marius Bogdan Chiţescu, directorul departamentului de investigaţii antifraudă din cadrul EON, s-ar afla şi el printre persoanele cercetate, potrivit unor surse judiciare. Descinderi au mai avut loc şi la mall-ul din Bacău, situat pe strada Ştefan cel Mare.

 

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu sprijinul tehnic al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bacău, Direcţia Generală Anticorupţie Bacău şi laşi, Servicii specializate din cadrul I.G.P.R. precum şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au efectuat 14 percheziţii domiciliare în Mun. Bacău şi Iaşi în baza unor mandate de percheziţie emise de către Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bacău în vederea descoperirii şi strângerii probelor cu privire la infracţiunile ce formează obiectul cercetărilor în prezenta cauză”, au mai comunicat procurorii.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments