STREET DELIVERY, la Iaşi. Strada Vasile Pogor, blocată timp de trei zile pentru distracţie

0
163

Cel mai mare festival urban din ţară, Street Delivery, debutează mâine la Iaşi.

 

Pentru trei zile, strada Vasile Pogor va fi închisă pentru maşini, fiind rezervată concertelor, reprezentaţiilor teatrale, demonstraţiilor sportive, atelierelor adresate copiilor şi părinţilor sau instalaţiilor inedite de arte vizuale.

 

Organizat în parteneriat de Fundaţia „Cărtureşti” şi Ordinul Arhitecţilor din România, Street Delivery constituie un eveniment-manifest prin care se doreşte recuperarea peisajului urban de către pietoni şi comunitate.

 

„Din acest an, Iaşul se alătură Bucureştiului şi Timişoarei în eforturile de a recupera spaţiul public pentru pietoni şi de a-l transforma dintr-un loc de tranziţie, într-un spaţiu locuibil, al întâlnirilor şi al proiectelor sociale. Cuvântul-cheie în 2013 este «patrimoniu», motiv pentru care am ales să revitalizăm strada Vasile Pogor şi să invităm ieşenii la promenadă în mijlocul unui peisaj încărcat de monumente istorice. Astfel, am creat un traseu cultural care pune în valoare clădirile de patrimoniu situate în zonă: Muzeul Literaturii Române, Palatul Copiilor, precum şi alte câteva clădiri cu vechime şi poveşti de spus“, a subliniat Dona-Georgia Teşcovschi, responsabil promovare Street Delivery.

 

Organizatorii vor să atragă, astfel, atenţia asupra necesităţii conservării arhitecturii de patrimoniu din oraş, ca responsabilitate comună a locuitorilor şi a administraţiei centrale.

 

În plus, iubitorii de teatru interactiv vor putea să se bucure în aer liber de spectacolul „Furnicile în oraş”, oferit de o trupă formată din 3 artişti din Germania. Pe stradă vor evolua şi trupe precum Rava, Pinholes, Her Funky Subjects, Baba Dochia sau The Brad Pits. Nu vor lipsi nici micile distracţii, constând în bătai cu apă sau cu pulbere de vopsea. Pe durata festivalului, publicul se va putea bucura de un spaţiu umbrit şi colorat, întrucât în această seară, pe un perimetru din strada Vasile Pogor, va fi construită o instalaţie inedită, din 121 de umbrele. Programul complet al manifestărilor pregătite poate fi consultat pe site-ul/pagina de facebook a festivalului „Street Delivery”.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments