GREŞEALA din calculele Guvernului României. Cum poţi pierde 1,5 miliarde de lei în fiecare an

0
64

 

 

Ministerul Finanţelor Publice a subestimat semnificativ impactul măsurii de scutire a impozitului pe profitul reinvestit, de 500-600 milioane de lei anual, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, care spune că, de fapt, presiunea pe buget va fi de cel puţin 2 miliarde de lei.
 

Preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, a arătat că, raportat la PIB, impactul neimpozitării profitului reinvestit are o pondere de 0,3-0,4%, o sumă „deloc de neglijat”.

„La nivel anual, Ministerul de Finanţe spune că impactul este undeva în jur de 500-600 milioane lei, după calculele noastre, într-un scenariu conservator, discutăm de cel puţin 2 miliarde de lei”, a afirmat Dumitru vineri după conferinţa „Cum «albim» economia şi creştem încasările la buget?”, organizată de Ziarul Financiar.

 

 

„Deci nu poţi să ignori acest impact şi cred că trebuia să ne uităm mai cu atenţie să vedem de unde găsim aceşti bani”, a mai spus Dumitru.

 

Pe de altă parte, analistul apreciază că măsura ca atare va avea un efect pozitiv asupra mediului economic şi că este bine gândită.

 

Ministerul Finanţelor a publicat joi normele metodologice pentru neimpozitarea profitului reinvestit, facilitate care va fi aplicată în perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2016. Consiliul Fiscal este o autoritate independentă înfiinţată în baza Legii responsabilităţii fiscal-bugetare, care îşi propune să sprijine activitatea Guvernului şi a Parlamentului în cadrul procesului de elaborare şi derulare a politicilor fiscal-bugetare şi să promoveze transparenţa şi sustenabilitatea finanţelor publice.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBătrâni din Iași, călcați de hoți. Le-au furat toți banii din casă
Articolul următorHugh Jackman a fost operat a doua oară
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments