Albinele ucigaşe au făcut prima victimă la Iaşi. Un cal a murit în chinuri groaznice după ce a fost atacat de un roi de insecte

0
162

Un caz ciudat s-a petrecut joi, într-o suburbie a municipiului Paşcani. Calul unui cetăţean, ce era lăsat la păscut în apropiere de centrul localităţii, a fost atacat de un roi de albine. Animalul a încercat să scape, însă l-au înţepat şi a murit din cauza veninului.

 

Proprietarul calului este furios pe vecinul său ce deţine albinele pe care îl acuză că îşi ţine stupii în centrul comunei şi că vietăţile îi înţeapă mereu pe oamenii care merg pe stradă sau care lucrează pământul. El a declarat că valoarea animalului este de 2.000 lei, iar dacă proprietarul albinelor nu îl va despăgubi, atunci îl va acţiona în judecată.

 

 

Contactat telefonic de către reporterii newspascani.com, inspectorul din cadrul DSV Iaşi, Vasile Gaboran, a declarat că este la curent cu această problemă şi că proprietarul calului a depus o plângere la DSV.

 

 

Mai mult, conform inspectorului DSV, creşterea albinelor se face la o distanță mare de sat, nu în centrul lui. Urmează ca pe parcursul zilei de luni, 12 mai 2014, o echipă să se deplaseze la Sodomeni pentru a sta de vorbă cu cei doi cetăţeni şi pentru a lua măsurile legale.

 

 

”Am fost sunat de cetăţeanul respectiv care mi-a transmis că albinele i-au omorât un cal. El a făcut o reclamaţie la Direcţia Sanitar Veterinară şi pe baza actului pe care îl va elibera medicul care a efectuat tratamentul calului, poate să îl dea în judecată pe proprietarul albinelor pentru a-şi recupera banii pe cal. Albinele se ţin la distanţă destul de mare de sat, nu în mijlocul acestuia. Luni se va deplasa o echipă de la DSV care va sta de vorbă şi cu proprietarul albinelor şi cu reclamantul şi se vor lua măsurile ce se impun”, a declarat Vasile Gaboran, inspector în cadrul DSV Iaşi.

 

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments