Ajutoare sociale „cu cântec” oferite de Primăria Iași familiilor nevoiașe

0
72

În plină campanie pentru alegerile europarlamentare, Primăria ieșeană se întrece în ajutoare pentru nevoiaşi. 3.000 de familii care au venituri mai mici de 530 de lei primesc, în această săptămână, un sprijin de urgenţă de 200 de lei. Beneficiarii iau banii pe parcursul a trei zile, într-un cadru festiv, având parte şi de un concert de muzică populară.

 

 

După 15 minute de spectacol, beneficiarii s-au înghesuit şi au stat zeci de minute la rând pentru a primi cei 200 de lei oferiti de primărie. În prima serie de împărțire a ajutoarelor de urgență au fost programate 900 de familii nevoiaşe.

 

Acest sprijin financiar a fost oferit şi în anii anteriori de municipalitare, dar niciodată într-un cadru festiv. Reprezentanţii Primăiei susţin că este doar o coincidenţă că spectacolele din cele trei zile se desfăşoară exact în perioada în care are loc campania pentru europarlamentare.

 

„Nu este o pomană electorală. 15 mai este ziua internațională a familiei, s-a nimerit într-adevăr ca în acest an să cadă în perioada de campanie electorală care este tot în luna mai, dar nu au nimic a face una cu cealaltă. Campania electorală are drumul ei, viaţa are drumul ei”, a declarat pentru Digi 24 Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

 

Dincolo de controverse, beneficiarii spun că banii reprezinta un ajutor real. ”Suntem mulţumiţi şi cu banii aceștia, la veniturile mici pe care le avem. Avem și copii la şcoală, e foarte greu să ne descurcăm”, a spus un beneficiar.

 

Anul trecut, Primăria a acordat astfel de ajutoare pentru 3.900 de familii.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTragedie. Cel puțin 200 de mineri morți în explozia subterană din Turcia
Articolul următorIacoban trage din toate pozițiile pentru debarcarea omului lui Fenechiu – directorul de la Apele Române Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments