Iașul s-a transformat pentru o seară în Veneţia Moldovei (VIDEO)

0
66

Imagini de coşmar în timpul ploii torenţiale de miercuri seară. Iaşul s-a transformat într-o adevărată Veneţie a Moldovei. principalele artere de circulaţie s-au transformat în câteva minute în canale navigabile.

 

Apele au năvălit în casele oamenilor iar, sistemul de canalizare era depăşit complet. Dispeceratul 112 a fost luat cu asalt de sute de solicitări simultane. Echipajele de pompieri au fost la datorie în toate cartierele, reuşind să degajeze în scurt timp circulaţia.

 

Dezastrul nu a ocolit municipiul Iaşi. Miercuri seara aproape toate străzile au fost acoperite de ape, Iaşul devenind un oraş sinistrat. Semafoarele au cedat unul câte unul. În câteva minute, întunericul s-a lăsat peste oraş. Circulaţia a fost realmente dată peste cap, fiecare şofer încercând să se strecoare pentru a ajunge cât mai repede la destinaţie.

 

Un adevărat şuvoi se revarsa din centru spre gară, pe strada Arcu. În Podul de Piatră, apa ajungea până aproape de portierele maşinilor. În Păcurari, în dreptul şcolii Petru Poni, revărsarea de apă ameninţa să intre în scările blocurilor. În dreptul CET, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, circulaţia tramvaielor a fost oprită din cauza apelor care acopereau carosabilul. În cartierul Alexandru cel Bun, răul Bahlui ameninţa să iasă din matcă. Familiile care locuiesc lângă Piaţa păcurari s-au trezit cu apă în casă şi mobila plutind în sufragerie.

 

Lucrările de reabilitare a albiei din zona Metalurgiei nu se mai vedeau din volbura raului. În spatele pieţei Nicolina, pe strada Varlaam, apa ajungea pe alocuri la aproape 70 cm. Pasajul de trecere pe sub calea ferată, care duce spre Galata, a fost impracticabil ore întregi. În Mircea cel Bătrân, străzile au fost, de asemenea, acoperite de şuvoaie. Potopul a pus miercuri stăpânire pe întreg oraşul.

 

{flvremote}http://www.iasitvlife.ro/data/_stiri_video/2013/06_iunie/13/iasul_lovit-de_furtuna_A.flv
{/flvremote}

 

„Drumul hoţilor” arată ca un rău ieşit din albie. Nu puteai să-ţi dai seama unde se termină drumul şi unde începe câmpul. În Tătăraşi, în dreptul unui parc de joacă pentru copii, un copac s-a rupt, fiind nevoie de intervenţia angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Tot un copac a căzut peste liniile de curent electric de pe Şoseaua Naţională. În centru, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pentru câteva zeci de minute. Străzile inundate ascundeau adevărate capcane, maşinile transformându-se pentru câteva ore în şalupe cu motor.

 

Sute de telefoane au luat cu asalt Dispeceratul 112, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă fiind solicitate în toate cartierele oraşului.

 

 

Circulaţia în municipiu şi-a mai revenit abia după trei ore de la oprirea ploii, dar semafoarele din Târgu Cucului şi intersecţia de la Cotnari nu funcţionau nici joi dimineaţa.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments