VIDEO. Va naşte, după care va fi ucisă. Ce i-a adus unei femei din Sudan CONDAMNAREA LA MOARTE

0
84

 

 

Mariam Yahia Ibrahim Ishag, o sudaneză în vârstă de 27 de ani, a fost condamnată la moarte prin spânzurare de către un tribunal din ţara sa, după ce a fost găsită vinovată că ar fi renunţat la religia musulmană pentru cea creştină şi s-ar fi căsătorit cu un bărbat creştin. Femeia, care la ora actuală este şi gravidă, a fost acuzată şi de adulter.
 

 

Tânăra a fost găsită vinovată de apostazie, abandonul propriei religii, pentru că tatăl său a fost musulman, dar ea şi-a ales un soţ creştin. Femeia a susţinut în faţa curţii că nu poate fi acuzată de apostazie pentru că nu a fost niciodată musulmană, ci a fost crescută de mama sa conform religiei creştine.

„Ţi-am dat trei zile să te dezici de creştinism, dar ai insistat să nu te întorci la islamism. Te condamn la moarte prin spânzurare”, a fost sentinţa judecătorului, conform Al Jazeera.

Acesta a adăugat şi o pedeapsă de 100 de lovituri de bici pentru adulter. Conform legii Islamice, femeile musulmane nu au voie să îşi aleagă soţi cu alte religii pentru că acest lucru face căsătoria invalidă, deci duce la adulter.


 

Sentinţa va fi pusă în practică după ce Mariam Yahia Ibrahim Ishag va naşte, iar copilul său va împlini vârsta de doi ani.

Mai mulţi oficiali ai ambasadelor statelor occidentale şi o serie de grupuri de protejare a drepturilor omului au cerut Sudanului să renunţe la verdictul dat. Totodată, câteva zeci de persoane au protestat în faţa tribunalului pentru anularea deciziei judecătorului.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Nimeni nu vrea să vadă aşa ceva pe geamul avionului în care se află
Articolul următorVIDEO. Alte două medalii pentru România la Europenele de gimnastică de la Sofia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments