Obiective celebre din centrul Iaşului vor fi închise. Pasajul Unirii şi istorica stradă Lăpuşneanu se numără printre ele

0
56

Pasajul din Piaţa Unirii şi Strada Lăpuşneanu vor fi reabilitate cu fonduri europene, însă, până când va fi deschis şantierul, pasajul trebuie eliberat în totalitate. Lucrările ar putea începe în această vară şi trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2015.

 

Pentru modernizarea zonei centrale a oraşului se vor cheltui 13,5 milioane de lei, bani europeni. Pasajul subteran va fi consolidat, iar la cele trei ieşiri vor fi montate lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi.

 

Pentru un spaţiu de aproximativ 10 metri pătraţi, chiriaşii plăteau lunar aproximativ 1.200 de lei. 

 

„Aceste contracte pe care le încheiam cu comercianţii erau contracte anuale. Din acest an, nu am mai putut încheia aceste contracte şi ei singuri au decis să îşi caute alte locaţii. În momentul în care pasajul va fi refăcut, spaţiile care vor fi puse la dispoziţie pentru comerţ vor fi scoase la licitaţie”, a explicat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iaşi.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPatru judecători de la Secţia Comercială a Tribunalului Bucureşti, anchetaţi de DNA pentru fapte de corupţie. Unul dintre ei a avut o tentativă de fugă
Articolul următor"Fiara" vrea să mergem mai departe împreună. Marius Lăcătuş: "Vreau să rămân la Iaşi şi în Liga I"
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments