VIDEO//FOTO. Un tren de pasageri care se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău s-a ciocnit cu marfarul "România". Exista victime

0
143

Trenul de pasageri implicat în coliziunea din apropiere de Moscova se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, anunţă Ministerul Transporturilor din Republica Moldova.
 

Numărul victimelor accidentului feroviar din Rusia a ajuns la șase, despre acest lucru a anunțat Dmitrii Pestov, vicepreședintele administrației regiunii Moscova.

“Victima a decedat la spital. În prezent se identifică rudele celor decedați pentru a le acorda suportul necesar”, a precizat Pestov.

În urma accidentului feroviar din localitatea Naro-Fominsk din regiunea Moscova șase persoane au decedat, iar 45 sunt răniți, iar 15 se află în stare gravă.

Ciocnirea dintre trenul de pasageri Moscova-Chișinău și trenul marfar s-a produs pe porțiunea de cale ferată dintre Naro-Fominsk și Besakovo. În operațiunea de salvare sunt implicați aproape 250 de oameni, 35 de unități de tehnică, inclusiv aviația.

 

Trenul marfar implicat în accidentul feroviar produs în apropiere de Moscova efectua curse pe ruta România-Ucraina-Rusia şi transporta piese ale filialei Renault România, afirmă surse citate de agenţia Interfax.

Potrivit surselor citate de Interfax, trenul marfar se numeşte „România”, este gestionat de compania publică ucraineană Liski şi circulă cu regularitate pe ruta România-Ucraina-Rusia.

 

Compania Renault a confirmat pentru Digi24 că trenul transporta piese produse la Pitești și își exprimă regretul pentru faptul că accidentul a făcut victime omenești. Compania urmărește situația, dar spune că e prematur să se pronunțe asupra unor evenutale măsuri ce vor fi luate.

 

 

 

 

 

Anton Ivanov, mecanicul trenului Moscova-Chişinău a povestit pentru lifenews.ru cum s-a întâmplat accidentul feroviar. “Am tras frâna de urgență, dar impactul nu a putut fi evitat”, a explicat Ivanov.

“În întâmpinarea noastră venea marfarul, iar de sub unul din vagoane a ieșit un nor de praf după care a ieșit boghiul și a lovit vagoanele 7 şi 8 trenului de pasageri. Am tras frâna de urgență, dar impactul nu a putut fi evitat”, afrimă Anton Ivanov.

 

 

 

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments