Constantin Adăscăliţei, acuzat de furt de o parteneră de afaceri. Femeia spune că „oameni din umbră” îi pun în pericol „găina cu ouă de aur”

0
1402

Conflict surprinzător la Tribunal: o femeie de siajul lui Elan Schwartzenberg a pornit un război cu Constantin Adăscăliţei, motivul fiind administrarea unei firme. Schwartzenberg şi Adăscăliţei sunt prieteni vechi şi au fost asociaţi în respectiva firmă, reclamanta fiind „purtătoare” a acţiunilor. Dacă Schwartzenberg şi Adăscăliţei s-au certat sau unul încearcă să-l tragă în ţeapă pe celălalt rămâne un mister.

 

La Tribunalul Iaşi se află la început un scandal monstru între deputatul ieşean Constantin Adăscăliţei şi Ioana Nadolu, cunoscută ca apropiată a omului de afaceri Elan Schwartzenberg. Cei doi sunt asociaţi cu drepturi egale în societatea RLC Trident SRL, ce are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea de bunuri imobile. Nadolu cere judecătorilor să dizolve societatea pentru că s-a săturat de comportamentul asociatului Adăscăliţei şi să sisteze dreptul de administrare al societăţii de către unul dintre fiii săi. În plus, deputatul este acuzat că a furat bani din casieria societăţii şi că a pus în pericol situaţia salariilor pentru angajaţi. Totul, cu complicitatea celor doi fii, Marius şi Constantin.

 

 

Relaţii extrem de tensionate

Ioana Nadolu spune în cererea de chemare în judecată că relaţia cu deputatul a devenit tensionată de ceva timp şi că din această cauză societate nu mai poate  funcţiona într-un regim normal. ”Menţionez că la data de 28.11.2013 prin actul adiţional nr.1 l-am numit pe domnul Adăscăliţei Marius, fiul asociatului meu, în funcţia de administrator al societăţii. Practic, partenerul meu împreună cu fiul său au demarat o amplă şi asiduă activitate de golire a societăţii de conţinut, de lăsare a acesteia fără bani, de retrageri de numerar fără justificări, de refuz de plăţi către stat, de angajări noi persoane (cel de-al doilea fiul al său) toate acestea fără a fi luată în seamă opinia mea”, se arată în acţiunea lui Nadolu.

 

 Constantin Adăscăliţei şi fiul său, Constantin Jr, în centrul unei afaceri care a ajuns la Tribunal

Blocaj la Banca Transilvania

Pentru că situaţia conflictuală continua, Ioana Nadolu a notificat Banca Transilvania pentru a bloca tranzacţiile firmei, motivând lipsa unui consens între asociaţi. Mai mult, noul administrator, Marius Adăscăliţei, ar fi sustras suma de 10.000 de lei din casieria societăţii. „Fără a avea acordul meu, a acordat în februarie 2014 drept de semnătură individuală în bancă asupra conturilor bancare ale societăţii fiului său, Adăscăliţei Marius. Unitatea Banca Transilvania a dispus sistarea operaţiunilor efectuate asupra contului până la soluţionarea neînţelegerilor dintre asociaţi”, continuă Nadolu, subliniind, totodată, că pe 6 mai 2014, Marius Adăscăliţei a luat, fără explicaţii, din seiful societăţii altă sumă, de 2.202 lei. Acuzaţiile continuă şi la adresa deputatului: acesta ar fi luat din firmă, tot fără să justifice, suma de 80.000 de lei.

Nemulţumirea Ioanei Nadolu a atins cote maxime când a fost angajat ca director general celălalt băiat al deputatului, Constantin junior. Nadolu spune că nu era necesară ocuparea unui astfel de post. Mai mult, aceasta susţine că autoturismul societăţii a fost folosit de Constantin junior în scopuri personale, rezultând uzura inutilă a acestuia.

 

 

Adăscăliţei: „O minte bolnavă”

Deputatul Adăscăliţei crede că Ioana Nadolu este guvernată de manipularea unor oameni din umbră, fiind singura explicaţie pentru acţiunea din instanţă. „Cererea de dizolvare a firmei prin intermediul instanţei este un mijloc de intimidare la adresa mea instrumentat de către o minte bolnavă, întrucât pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Asociaţilor din data de 16.05.2014, la care distinsa asociată nu s-a prezentat, figura şi acest punct, la cererea sa. De aici trag concluzia că, de fapt, în spatele ei sunt nişte persoane rău intenţionate care acţionează în numele şi pe seama acesteia şi, totodată, în detrimentul societăţii. Referitor la sistarea actelor de administrare, este tot o formă de intimidare întrucât nu se justifică în niciun fel această utopie, deoarece firma este administrată conform statutului şi nu are nicio datorie la stat. Celelalte acuzaţii sunt la fel de puerile şi cu caracter de intimidare întrucât sumele invocate sunt operaţiuni financiare legale justificate în contabilitate, iar maşina firmei este la dispoziţia administratorului şi a celorlalţi angajaţi, care o folosesc în interesul societăţii”, susţine deputatul PSD.

 

 

 Adăscăliţei face bani de la Registrul Comerţului

Nadolu, bona lui Schwartzenberg

În RLC Trident SRL, ieşeanul a fost asociat înainte de Ioana Nadolu cu fostul patron al Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, acum anchetat de DNA. Schwartzenberg a fost asociat cu Adăscăliţei şi la Independent Guard Security (IGS), cunoscută firmă de pază şi protecţie din Iaşi. Şi acolo a renunţat la asociere în favoarea Ioanei Nadolu. Aceasta din urmă este anchetată împreună cu fostul patron al Realitatea TV într-un dosar de spălare de bani, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 1 milion de euro.

 

 

Citește și ÎNGERUL ORFANILOR. Don Valeriano, sfântul catolic pogorât peste Iaşi. Un preot italian ia sărmanii de mână și le găsește locuri de muncă

 

 

RLC Trident, pungă cu bani

RLC Trident deţine mai multe terenuri şi clădiri în Iaşi, valoarea acestora fiind de peste două milioane de euro. Conform unei declaraţii de avere a deputatului, semnată în 2014, numai în 2012 ar fi obţinut un profit de aproape 160.000 de lei din această societate. RLC Trident deţine spaţiul de pe strada Gându în care funcţionează, cu chirie, Registrul Comerţului Iaşi.

Motivul pentru care Ioana Nadolu şi-a dat în judecată asociatul ar fi acela că vrea să vândă jumătate de afacere de frica unui eventual sechestru din partea DNA. Se pare că femeia a fost pusă de Elan Schwartzenberg în firmă după mai multe rugăminţi adresate lui Constantin Adăscăliţei.

Schwartzenberg şi Adăscăliţei se cunosc de mai bine de 20 de ani. Primul patrona în 1995 cunoscuta discotecă No.1 de la Sala Polivalentă, iar al doilea, prin firma IGS, asigura paza şi protecţia localului. Ulterior au dezvoltat şi alte afaceri. În ceea ce o priveşte pe Ioana Nadolu, este cunoscută ca provenind dintr-o familie săracă şi că a fost bonă în casa lui Schwartzenberg în momentul în care acesta era căsătorit cu Mihaela Rădulescu. Ulterior, ea ar fi devenit „interpus” al omului de afaceri. Reporterii 7EST au contactat-o pe Ioana Nadolu pentru a oferi lămuri suplimentare despre decizia de a cere dizolvarea societăţii deţinută împreună cu Adăscăliţei. „Nu vreau să-i reproşez nimic. Nu comentez. Vă mulţumesc! O zi bună! L
a revedere!”, a declarat Nadolu.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentObiceiuri şi superstiţii la cea mai importantă sărbătoare ortodoxă din luna mai: SFINŢII ÎMPĂRAŢI CONSTANTIN şi ELENA
Articolul următorDirecţia Generală a Vămilor a semnat un protocol de colaborare cu Renault pentru combaterea traficului de piese auto contrafăcute
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments