Direcţia Generală a Vămilor a semnat un protocol de colaborare cu Renault pentru combaterea traficului de piese auto contrafăcute

0
104

În data de 19 mai 2014, Direcţia Generală a Vămilor, prin domnul Romeo-Florin Nicolae, vicepreşedinte coordonator şi Grup Renault România, prin domnul Nicolas Maure, director general au semnat un protocol de colaborare.

 

Obiectul protocolului îl reprezintă cooperarea în cadrul unor acţiuni specifice, în vederea prevenirii şi combaterii încălcării legislaţiei vamale privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală ai căror titulari de drept sunt Dacia S.A. şi Renault s.a.s. (piese auto Dacia-Renault contrafăcute).

 

Ca urmare a încheierii acestui protocol specialişti din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi experţi din cadrul Grup Renault România se vor constitui într-un grup de lucru, în vederea exploatării informaţiilor şi soluţionării cu celeritate a cauzelor aflate în lucru. În funcţie de concluziile desprinse privind evoluţia fenomenului infracţional şi contravenţional aceştia vor formula propuneri de elaborare a unor noi acte normative şi de modificare ori completare a celor existente în domeniul de referinţă.

 

„Având în vedere că încălcarea legislaţiei vamale, în special prin traficul ilicit de piese auto contrafãcute, aduce atingere atât intereselor statului cât şi alte operatorilor economici, o colaborare directă între autoritatea vamala şi Automobile Dacia S.A. şi/sau Renault s.a.s. poate contribui la întărirea supravegherii şi controlului vamal.”, a declarat domnul Romeo-Florin NICOLAE, vicepreşedinte al Agenţiei de Administrare Fiscală, coordonator al Direcţiei Generale a Vămilor şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentConstantin Adăscăliţei, acuzat de furt de o parteneră de afaceri. Femeia spune că „oameni din umbră” îi pun în pericol „găina cu ouă de aur”
Articolul următorVIDEO. La ce se uită angajatorii când analizează CV-urile
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments