Noi cu cine votăm? Primăria Iaşi a strâns mai multe panouri electorale înainte de sfârşitul campaniei electorale. Motivul: erau deteriorate

0
74

Municipalitatea ieşeană a dispus strângerea panourilor electorale din oraş cu 24 de ore înainte de sfârşitul campaniei electorale. Opoziţia califică acţiunea drept „complet anormale şi reprobabilă”.

 

Reprezentanţii tuturor partidelor de opoziţie din Iaşi se arată scandalizate de acţiunea muncitorilor municipalităţii, care au fost trimişi în cursul zilei de vineri, 23 mai, să ridice în masă panourile electorale din oraş.

 

„Conform legilor din România, campania pentru alegerile europarlamentare din 2014 se termină Sâmbătă, 24 mai, ora 7:00. Din acel moment nu mai este permisă niciun fel de campanie electorală, inclusiv afişe şi simboluri electorale. Atât domnul Primar Nichita cât şi clica din jurul său nu cunosc legea electorală sau, mai probabil, au ales să o ignore. Începând cu această dimineaţă (Vineri, 23 mai 2014), angajaţii Primăriei au început să demonteze şi să strângă panourile electorale special concepute pentru afişaj electoral. S-au speriat cei de la PSD? Pentru că e destul de clar pentru oricine că e un ordin de partid. Domnule Gheorghe Nichita, să nu credeţi că procentul mare cu care aţi câştigat alegerile vă conferă un statut deasupra legilor României. Să nu presupuneţi că ieşenii v-au mandatat să faceţi orice vreţi. Să nu credeţi că puteţi reprezenta pe ieşeni şi că puteţi conduce Iaşul prin astfel de acte abuzive. Să nu cumva să vă treacă prin minte că puteţi folosi o organizaţie şi o structură ca Primăria Iaşi pentru uzul dumneavoastră personal sau interesul obscur al unui partid politic. Bănuiesc că cei de la Primărie au deja o explicaţie pregătită. Nu trebuie să uităm că această acţiune organizată a Primăriei Iaşi este complet anormală şi reprobabilă”, a declarat parlamentul PMP Camelia Bogdănici într-un comunicat de presă citat de Adevărul.

 

„Democrat-liberalii ieşeni consideră că acest gest completează modul discriminatoriu în care primarul Nichita şi acoliţii lui au asigurat condiţiile de campanie, favorizând vizibil PSD-ul. Toate celelalte partide au fost, astfel, dezavantajate, având în vedere că acum sunt la vedere, în toate zonele centrale şi circulate ale oraşului, doar bannerele PSD, cum a fost pe perioada întregii campanii”, a susţinut liderul PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea.

 

Potrivit liberalilor, Primăria a încălcat legislaţia electorală. „Dl. Gheorghe Nichita consideră că Iaşul este feuda PSD! Deşi campania se termină mâine dimineaţă la ora 7.00, toate panourile electorale au fost ridicate de reprezentanţii Primăriei fără nicio explicaţie. Această acţiune a dlui. Nichita este contrară legii şi arată încă o dată, dacă mai era nevoie, că pentru PSD legea şi democraţia sunt mofturi. Îi cerem public dlui. Nichita să dea explicaţii tuturor ieşenilor pentru acestă acţiune arbitrară!”, au comunicat liberalii.

 

Primii care au reacţionat au fost însă „civicii” lui Mihai Răzvan Ungureanu. ”Forţa Civică Iaşi îşi exprimă protestul faţă de abuzul fără precedent al Primăriei Iaşi care a ridicat panourile electorale. Cerem instituţiilor statului să asigure corectitudinea alegerilor, să prevină şi să împiedice practicile ilegale ale competitorilor noştri politici”, au precizat liderii FC Iaşi.

 

Explicaţiile date de primărie sunt desfiinţate de către reprezentanţii opoziţiei din Iaşi.

 

„Panourile au fost ridicate pentru ca erau defecte. Unele erau smulse, erau rupte balamalele, erau deteriorate. Trebuie reparate şi vor fi puse înapoi până diseară”, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al primăriei. Întrebat cum se explică faptul că toate panourile s-au „defectat” dintr-o dată, acesta a raspuns: „Ei, toate… Nu toate au fost ridicate”.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentInginer din Iaşi, condamnat la închisoare pentru că a cheltuit banii găsiţi pe stradă pe jocuri de noroc şi femei uşoare
Articolul următorMesajul lui Victor Ponta pentru Republica Moldova: „România nu e URSS să ia pe cineva cu forţa”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments