Reţeta cu care Chef Cătălin Scărlătescu a ajuns în Parlamentul European

0
109

Înainte de alegerile europarlamentare de duminică, Parlamentul European a lansat campania “A Taste of Europe”, care implică mai mulţi chefi binecunoscuţi de pe întreg continentul. Chef Cătălin Scărlătescu, membru al juriului MasterChef, este reprezentantul României care prezintă cele mai gustoase preparate locale.
 

Campania “A Taste of Europe”, dezvoltată de Parlamentul European pe Facebook, invită europenii din cele 28 de state membre să celebreze ziua alegerilor prin cine savuroase alături de prieteni. Pe pagina de Facebook destinată acestui proiect, pasionaţii de gătit pot posta idei de prepapate din propriile ţări şi pot afla noi reţete de la utilizatori din toată Europa.

 

“A Taste of Europe” implică o serie de invitaţi speciali, bucătari celebri din Europa, care au împărtăşit pe Facebook o reţetă inedită din ţara lor. Cătălin Scărlătescu (România), Pierre Lefebvre (Franţa), Clodagh McKenna (Irlanda), Claudio Sadler (Italia), Dominic Jeske (Germania), Konstantinos Erinkoglou (Grecia), Mate Janković (Croaţia), Grzegorz Łapanowski (Polonia) şi Osvalde Silva (Portugalia) au trimis propunerile lor inspiraţionale oamenilor din toate colţurile Europei.

 

Reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu este “prăjitura bunicii cu pastă de roşii”, o idee originală şi delicioasă, care reuşeşte să redea inventivitatea şi talentul culinar al românilor: “Am optat pentru o reţetă uşoară şi rapidă, însă cu totul şi cu totul specială! Mie îmi aduce cu drag aminte de copilărie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor. Sper că acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!”, a subliniat Chef Cătălin Scărlătescu. Reţeta propusă este disponibilă aici.

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments