Destinul tragic al unui erou. A salvat 400 de oameni de la înec, dar nu și-a putut scoate propria familie din ghearele morții

0
63

Eroii care salvează sute de vieți există și în realitate. Doar că în viața reală poveștile lor nu se încheie întotdeauna cu happy end. Inundațiile din ultimele săptămâni pot scoate la iveală ce e mai bun, sau ce e mai rău€din oameni. În Serbia un om simplu a salvat 400 de vieți, deși tocmai aflase că familia lui s-a înecat.

 

 

Slobodan Nedejkovic a€“ Dzambo în vârstムde 25 de ani s-a refugiat în Serbia, la Obrenovac  după ce în timpul războiului din regiune, întreagă lui familie a fost ucisă de albanezi pe când Slobodan avea doar 6 ani, scrie ziarul Telegraf. 

 

 

 

Până acum câteva zile avea o soție, un băiat de 2 ani și își refăcuse o viață fericită. 

 

Acum e eroul întregii țări, dar își urăște viață. Atunci când inundațiile au lovit sud-estul Europei la mijlocul lunii mai, Slobodan Nedejkovic și-a pus soția și copilul la adăpost. I-a dus în casă socrului sau iar apoi, crezându-și familia în siguranță li s-a alăturat celor care salvau oameni din gospodăriile inundate. 

 

Când s-a întors, Slobodan Nedejkovic a primit o veste cutremurătoare. Nivelul apei crescuse foarte tare, astfel că soția lui a luat băiețelul de doi ani și s-a refugiat pe acoperiș. Între timp, socrul s-a aventurat pe casă, după o pătură pentru cel mic. Când s-a întors pe acoperiș, nu a mai găsit pe nimeni. Vâltoarea luase cu ea femeia și copilul.

 

 

În loc să se prăbușească sub povara acestei vești, Slobodan a continuat să spere. Zile întregi a salvat bătrâni, copii, femei gravide, din orașul inundat, în speranța că cineva va face același lucru și pentru familia lui.

 

Curând a ajuns pe prima pagină a ziarelor și a devenit eroul Serbiei. Slobodan Nedejkovic a€Dzambo a încercat să-și folosească popularitatea pentru a face un apel disperat în presă.  „Nu-mi trebuie titlul de erou, îmi vreau doar familia înapoi”, le-a spus Slobodan ziariștilor publicației Kurir.

 

 

(Sursa: stirile.rol.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments