14 unităţi de învăţământ din Iași vor fi care racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică. Dalkia spune că vor fi economii de 670.000 de lei la bugetul local

0
123

Primăria Iaşi a identificat 14 unităţi de învăţământ pentru care racordarea la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică va duce la reducerea semnificativă a cheltuielilor suportate de către municipalitate, aferente consumului de energie termică înregistrat de acestea.

 

„E normal ca instituţiile publice să fie racordate la sistemul centralizat de încălzire. Facem economii. S-au făcut analize din care reiese că, dacă le racordăm, costurile sunt mai mici. Vom începe cu grădiniţiele, şcolile sau spitalele care sunt aproape de reţeaua de distribuţie, şi care pot fi racordate cât mai rapid”, spune primarul Gheorghe Nichita.

Într-o primă fază este vorba de grădiniţele cu program normal 1, 7, 17, de grădiniţele cu program prelungit 1, 5, 21, 22, 24, 26, 27, de Colegiul Naţional, Colegiul „Mihai Eminescu”, Şcoala „Gheorghe Mârzescu” şi Grupul Şcolar „Virgil Madgearu”.

Potrivit unui studiu de fezabilitate întocmit de specialiştii Dalkia, prin racordarea acestor unităţi de învăţământ la sistemul de încălzire centralizat, municipalitatea va realiza anual economii de 670.000 lei.

 

 

(Sursa: ziarulevenimentul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments