Miliardar de Top 3 în România, reținut de DNA sub acuzația de mituire a doi judecători

0
80

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost reţinut de procurorii DNA sub acuzaţia că a mituit doi judecători cu 20.000 de euro. Acesta a fost dus joi la DNA, cu mascaţii, pentru că ar fi încălcat obligaţiile prevăzute de măsura controlului judiciar, măsură ce i-a fost aplicată în dosarul în care patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au fost arestaţi pentru corupţie.

 

 

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru două infracţiuni de dare de mită. Potrivit ordonanţei de reţinere, Dan Adamescu este acuzat că, în luna decembrie 2013, ar fi remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elenei Rovenţa de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă.

 

În schimb, magistraţii urmau să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu.

 

Sumele de bani ar fi fost remise de către omul de afaceri unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar.

 

Procurorii precizează că, pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu ar fi stabilit ca avocatul să emită o factură pentru „servicii juridice”.

 

Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, şi în aceeaşi zi banii au fost ajuns în contul soţiei intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soţiei, suma de bani.

 

„Intermediarul, practician în insolvenţă, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu Ion, imediat după deschiderea procedurii insolvenţei S.C. Baumeister S.A., coordonată de inculpatul Adamescu Grigore Dan, respectiv în luna decembrie 2013”, se mai arată în ordonanţa de reţinere citată de Adevărul.

 

În acelaşi context, intermediarul ar fi remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa pentru ca acesta să dea o soluţie favorabilă, respectiv să respingă contestaţiile celorlalţi creditori, soluţia având ca efect imediat şi desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat”.

 

Dan Adamescu nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

(Sursa: adevarul.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments