Să naşti natural cu zâmbetul pe buze şi fără nicio durere. Se întâmplă la Iaşi

0
142

Începând din această săptămână, gravidele care ajung la maternitatea „Elena Doamna” vor putea să nască natural, fără dureri. Pacientele aflate în travaliu vor inhala un gaz, folosit cu succes în străinătate, care elimină în totalitate durerea.

 

Pe tot parcursul naşterii, deşi nu vor simţi contracţiile, femeile vor fi conştiente şi vor putea coopera cu medicii. Vor avea doar o stare de euforie, iar medicii spun că acest amestec este inofensiv atât pentru mamă, cât şi pentru făt.

 

 

”Dă o stare foarte bună, chiar aş fi interesată de aşa ceva. Am avut dureri şi mi-au trecut, nu e nimic de speriat, foarte ok, chiar aş recomanda şi la alte mămici aşa ceva.”, spune pentru Digi 24 prima femeie care a testat gazul ilariant.

 

Medicii spun că amestecul este uşor de administrat şi că este indicat să se folosească chiar de la începutul travaliului.

 

”Pacienta este cea care îşi dozează singură necesarul, pentru că în momentul în care simte durerea, ea inspiră, trage puternic aer în piept şi după 2-3 respiraţii durerea îi scade la un nivel suportabil sau chiar aproape deloc.”

 

Gravidele sunt încântate de această metodă, mai ales că nu trebuie să plătească. Medicii speră să încurajeze naşterile naturale. Statisticile arată că jumătate dintre cele 1.200 de gravide care ajung anual la maternitatea „Elena Doamna” preferă să aducă pe lume un copil prin cezariană. Motivul invocat este teama de durere. Sunt totuşi şi gravide care nu vor putea primi acest ajutor.

 

”Ea se aplică unei gravide care are naşterea declanşată şi care nu are anumite contraindicaţii, ne referim la boli cardiovasculare severe, la disfuncţii pulmonare, pentru că este o metodă inhalatorie”, a spus Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii ”Elena Doamna” Iaşi.

 

Gazul ilariant a fost descoperit în 1776 și este folosit de zeci de ani în Statele Unite ale Americii.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments