A intrat cu TIR-ul încărcat cu materiale de construcții direct în bar. Șoferul spune că l-au lăsat frânele

0
115
Foto: Adevarul

Foto: Adevarul

Un tir încărcat cu materiale de construcţii, scăpat de sub control, a intrat duminică după-amiază, în plin într-un bar aflat la intrarea în municipiul Huşi. Conducătorul auto a declarat poliţiştilor că, în timp ce cobora spre oraş, a simţit nu mai are control asupra frânelor şi a încercat să găsească o zonă de refugiu pentru a opri autocamionul, astfel încât să evite o tragedie.

 

În ciuda eforturilor disperate, conducătorul auto nu a putut opri autocamionul în parcarea din faţa Şcolii Profesionale „Sfânta Ecaterina”, a trecut peste liniile ferate, intrând în plin într-o clădire, aflată în apropiere, în care funcţionează un bar. Din fericire, în momentul producerii accidentului, barul era închis, iar în clădire nu se afla nicio persoană. În urma impactului, doar şoferul tirului, un bărbat de 40 ani, din judeţul Bacău, a suferit leziuni, fiind transportat la spital. Pe lângă echipajele de la Ambulanţă şi Poliţie, la faţa locului s-au deplasat şi jandarmi, şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a evita orice risc. Poliţiştii Biroului Rutier Huşi, l-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorul auto, iar rezultatul a fost negativ.

 

Chiar dacă prima pistă pe care merg anchetatorii este o defecţiune la sistemul de franare, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului, urmând a fi stabilită o expertiză criminalistică în acest sens. Materialele de construcţii aflate în autocamion aveau destinaţia Republica Moldova, reprezentanţii societăţii din Bacău trimiţând la Huşi un alt mijloc de transport pentru a prelua încărcătura.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments