Arma secretă. Noul avion invizibil al Rusiei a luat foc la aterizare

0
73

Unul dintre avioanele de luptă de ultima generaţie T-50 ale Rusiei a luat foc, marţi, în apropiere de Moscova, fuzelajul aeronavei fiind avariat. Incidentul nu va afecta însă programul de teste ale acestor avioane, a transmis compania Suhoi, marţi, relatează RIA Novosti.

 

Avionul care face parte din a cincea generaţie de avioane T-50 a avut o problemă tehnică la unul dintre motoare, care a cedat în timpul aterizării în apropiere de Moscova, izbucnind astfel un mic incendiu, însă nimeni nu a fost rănit, iar focul a fost repede stins.

 

„Avionul va fi reparat. Nu a fost nimeni rănit. Compania Suhoi a desemnat o comisie să investigheze cauzele accidentului. Însă accidentul nu va schimba programul testelor pentru T-50″, a transmis compania, într-un comunicat de presă.

 

 

Avionul T-50 este echipat cu o tehnologie stealth, care îl face practic „invizibil”, neputând fi detectat de radare şi sonare. De asemenea, dispune de arme pentru atacuri aeriene şi la sol.

 

Avionul este Suhoi T-50 Pak FA, supersonic şi are un sistem electronic multifuncţional integrat şi o serie de senzori activi şi pasivi. Aeronava poate atinge viteza maximă de aproximativ 2.100 de kilometri pe oră, raza medie de acţiune este de 5.500 de kilometri, iar plafonul de zbor de 20.000 de metri.

 

T-50 PAK-FA are o lungime de 19,8 metri, anvergura aripilor de 14 metri şi înălţimea de 6,05 metri. Greutatea cu încărcătura este de 28.800 de kilograme.

 

Primul zbor al T-50 a fost în anul 2010, iar Rusia urmează să construiască 60 de astfel de avioane după anul 2016, înlocuind astfel cele din seria Flanker T-10. În anul 2013, trei aeronave T-50 au fost prezentate în cadrul unui spectacol şi au efectuat manevre în grup.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments