Cel mai mare angrosist de carne din Moldova își închide punctul de lucru de la Tomești. Gidacom SRL, implicat în SCANDALUL CĂRNII EXPIRATE. 7EST a arătat conexiunile cu MAFIA CĂRNII

0
348

Conducerea Gidacom a cerut emiterea ordonanţei de închidere a activităţii de la punctul de lucru din Tomeşti. Cel mai mare şi modern depozit de carne din Iaşi şi-a închis porţile. Scandalul în care a fost implicată societatea Gidacom SRL a dus, se pare, la închiderea depozitului deţinut în comuna Tomeşti de soţii Gheorghe şi Daniela Grumăzescu.

 

Conducerea societăţii a cerut emiterea ordonanţei de închidere a activităţii de la punctul de lucru din Tomeşti, începând cu data de 1 iunie a acestui an, din cauza problemelor financiare ale celor doi asociaţi. Conform ultimului bilanţ depus la Finanţe, Gidacom a înregistrat în anul 2013 o cifră de afaceri de 56,8 milioane de lei, faţă de 68,5 milioane în urmă cu doi ani. Profitul net obţinut anul trecut depăşeşte cu puţin suma de un milion de lei, în scădere cu aproximativ 700.000 lei faţă de anul 2012.

 

„Crahul” financiar prin care trecere Gidacom SRL vine ca urmaRE a „scandalului cărnii” în care a fost implicată societatea la mijlocul lunii martie a acestui an. După ce procurorii au demarat începerea anchetei în acest caz, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat şi a obţinut aplicarea sechestrului asigurator pe conturile unităţii. Acţiunea a fost contestată de Grumăzescu la Curtea de Apel din Bucureşti, însă plângerea a fost respinsă ca nefondată pe data de 22 aprilie 2014.

„Curtea de Apel Bucureşti respinge ca nefondată plângerea formulată de către SC GIDACOM SRL Iaşi, prin administrator Grumăzescu Gheorghe, împotriva Ordonanţei procurorului de aplicare a sechestrului asigurator asupra conturilor societăţii deschise la Banca Românească, Libra Bank, Banc Post, etc, în dosarul nr.100/D/P/2014 al DIICOT-Strucutura Centrală. Obligă peteţionara la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare către stat”, se arată pe portalul Ministerului Justiţiei, citat de ziaruldeiasi.ro. Soluţia dată de instanţă este definitivă.

 

 

Citește și DSV Iaşi este Divizia de Protecţie a Mafiei Cărnii. Uriaşul Gidacom, protejat de autoritățile statului

 

 

Creier de porc fără elemente de identificare

Scandalul cărnii expirate a izbucnit la nivel naţional în luna martie a acestui an, atunci când DIICOT a descins în mai multe depozite de carne din ţară. La Iaşi s-au găsit produse expirate încă din luna noiembrie la depozitul firmei Gidacom din Tomeşti. DIICOT a ridicat de la SC Gidacom SRL toate actele referitoare la provenienţa tuturor produselor, dar şi documentele încheiate de companie la tranzacţionarea acestora. Potrivit primelor date comunicate în martie 2014 de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), s-au găsit la depozitul Gidacom 13,6 tone aripi de pui expirate din noiembrie 2013 şi cinci tiruri cu 100 tone de macrou cu încadrare în data durabilităţii minimale, dar cu caracteristici necorespunzătoare privind conformitatea produsului (arsuri de congelare, ambalaj deteriorat, semne organoletice modificate).

 

 

 

Alături de aceste cantităţi comisarii ANPC au mai descoperite 300 kg creier de porc fără elemente de identificare şi cu semne modificate organoleptice, arsuri, ambalaje deteriorate, 15 kg pipote şi inimi de pui cu data durabilităţii minimale depaşită din 23 noiembrie 2013. De asemenea, ANPC constatase 350 kg burtă congelată, creier porc, pulpe inferioare de curcan, importate din Italia şi Polonia fără documentele de provenienţă de la producător şi 10 kg macrou depozitat în saci, fără elemente de identificare. Carnea expirată de la Tomeşti a fost confiscată, iar produsele neconforme cu legislaţia din domeniul sanitar-veterinar au luat calea incineratorului, amintește ziaruldeiasi.ro.

 

 

Citește și Reţeaua de tip mafiot Gidacom-DSV, 10 ani de protecţie la nivel înalt. Mâncăm CARNE STRICATĂ din mâna șefilor DSV

 

 

„Nici un kilogram de carne nu a ajuns în magazinele din Iaşi”

Spre finele lunii martie, conducerea Gidacom a oferit un punct de vedere oficial prin care doreau să dezmintă informaţiile date publicităţii de ANPC. Astfel, conform acelui document, aripioarele de pui expirate în noiembrie 2013 ar fi ajuns în depozitul societăţii aflat în Tomeşti pe data de 8 martie 2014, cu doar câteva zile înainte de controlul DIICOT.

 

De asemenea, oficialii Gidacom susţineau că marfa era însoţită de documente conform cărora termenul de valabilitate nu era depăşit, iar „nici un kilogram din aceste aripioare nu a ajuns în magazinele din Iaşi: Gidacom nu a vândut nici un kilogram din acest lot de marfă! Nefiind desfoliaţi de pe paleţi sacii cu pungile cu aripioare, nu s-a putut verifica dacă datele de pe toate etichetele produselor corespund cu cele din certificatele de însoţire a mărfii!”, susţineau la acea dată soţii Grumăzescu.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments