Încep concedierile la CFR Marfă! Mii de angajaţi vor rămâne pe drumuri

0
85

 

 

Aproximativ 2.500 de angajaţi ai CFR Marfă îşi vor pierde locurile de muncă, dintre aceştie deja 200 de persoane plecând din sistem prin pensionare, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Dan Şova. Ministrul Şova declara, în luna mai, că se încerca salvarea a 1.100 de locuri de muncă de la CFR Marfă. Autorităţile nu au reuşit însă să convingă reprezentanţii FMI să fie de acord cu reducerea numărului de disponibilizaţi.
 

Disponibilizările de la CFR Marfă vor începe de săptămâna viitoare. Persoanele care îşi vor pierde locurile de muncă vor primi salarii compensatorii până la 24 de luni.

 

„Cifra concedierilor la CFR Marfă a fost stabilită în noiembrie anul trecut la 2.500 de oameni şi (n.r. procedura) trebuia  făcută din februarie. Nu s-a făcut. (…) Din păcate, fără aceste concedieri în luna august – şi aşa sunt probleme cu fondul de salarii – rămânem fără fond de salarii. Deci este o problemă foarte mare şi trebuie rezolvată foarte rapid”, a spus joi ministrul Dan Şova.

 

 

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2014, CFR Marfă va renunţa la 2.500 de angajaţi în acest an, estimând că în cadrul companiei vor mai rămâne 6.376 de salariaţi. Bugetul prevede cheltuieli cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de 16,8 milioane lei.

 

 

Guvernul s-a angajat faţă de FMI la o restructurare agresivă a companiei CFR Marfă şi continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)
 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMagie prin excelenţă
Articolul următorDovada că prietenia nu are graniţe. Fotografiile care au emoţionat milioane de oameni
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments