Tânăra operată de cinci ori în urma unei sarcini extrauterine a plecat acasă pe picioarele sale. Se va întoarce la toamnă pentru o nouă intervenţie

0
116

Tânăra de 19 ani operată de cinci ori în urma unei sarcini extrauterine a părăsit, vineri, Spitalul de Recuperare. Timp de două săptămâni a făcut aici zeci de şedinţe de kinetoterapie, iar medicii au decis că poate pleca în sfârşit acasă. Vestea a bucurat-o până la lacrimi.

 

 

Vineri, Monica a plâns de bucurie că poate pleca acasă. La spital au ajuns şi prietenele ei. „Plecăm! De când aşteptam ziua asta! Îmi vine să plâng. A trecut foarte mult timp şi nu-mi vine să cred”, a spus Monica.

 

Viaţa ei s-a schimbat pe 23 martie când a fost operată la Maternitatea Elena Doamna, din cauza unei sarcini extrauterine. Intervenţia a fost un eşec, iar fata a mai fost operată apoi de patru ori ca sa rămână în viaţă. Cei care au salvat-o, au fost medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” unde a stat internată două luni. În ciuda tratamentelor, a rămas cu o pareză la un picior. De aceea a fost mutată, în urmă cu două săptămâni, la Spitalul de Recuperare.

 

 

 

Fata recunoaşte că trece printr-o depresie, din cauza cicatricilor de pe corp, dar şi a durerilor. 

 

„Având în vedere că am învins moartea de atâtea ori, sunt fericită că am trecut cu bine peste asta. Oricum, răni sunt şi nu ştiu dacă vor trece vreodată pentru că întotdeauna o să-mi amintesc de perioada asta urâtă din viaţa mea”, a spus Monica Neamţu pentru Digi 24.

 

Tânăra poate merge acum doar cu ajutorul unei orteze, dar medicii spun că se va recupera în totalitate până la toamnă.

 

„Această orteză are menirea să îmbunătăţească biomecanica mersului şi în special a extremităţii inferioare a membrului inferior, astfel încât să fie cât mai aproape de normal”, a explicat prof. Cristian Popescu, şef Clinică Neurologie la Spitalul de Recuperare Iaşi.

 

Pe lângă dificultăţile de mers, Monica Neamţu a rămas şi cu sechele la nivelul aparatului digestiv, aşa că în octombrie va fi supusă unei noi operaţii.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments