900.000 de lei – suma furată de un agent fiscal din județul Vaslui. Banii proveneau din taxele și impozitele localnicilor

0
109

 

A furat peste 700 de mii de lei din banii adunaţi din taxe. Din 2009 pâna anul trecut, un agent fiscal din județul Vaslui a încasat taxe și impozite de la localnicii din orașul Negrești, dar banii nu îi vira în conturile primăriei, ci în buzunarul propriu, relatează Digi 24.
 

Timp de 5 ani, funcționarul a lucrat cu chitanțiere false, iar oamenii nu și-au dat seama că banii pe care îi lăsau la ghișeu aveau să fie folosiți de acesta. Totul a ieșit la iveală anul trecut, în urma unui control al Curții de Conturi, care a vrut să vadă de ce procentul de încasare a taxelor și impozitelor publice este scăzut. La verificări a reieșit că oamenii care plătiseră dările la stat figurau în actele primăriei Negrești ca datornici.

 

Cei 700 de mii de lei ar fi ajuns pentru plata salariilor timp de 4 luni, sau pentru asfaltarea a două străzi mari, susține primarul orașului Negrești, Vasile Voicu.

 

Agentul fiscal, care între timp şi-a dat demisia, este cercetat penal pentru delapidare, fals şi uz de fals în înscrisuri. El riscă de la 2 până la 7 ani de închisoare. Cercetată de procurori este și o colegă de serviciu, acuzată că a încasat, fără să vireze în contul primăriei, 200 de mii de lei, mai scrie sursa citată.

 

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn ieșean de 27 de ani a încercat să se sinucidă cu pastile pentru răceală
Articolul următorBătrân din județul Iași, paralizat după ce a căzut din căruță
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments