VIDEO. Rusia își concentrează din nou forțele la granița cu Ucraina

0
67
Poză simbol

Poză simbol

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a declarat că militarii ruși sunt gata în orice moment să treacă la operațiuni de agresiune.
 

Rusia și-a mărit numărul de trupe și de vehicule militare blindate din apropiere de granița cu Ucraina și se pregătește să înceapă în orice moment operațiuni militare active, a anunțat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Andrei Parubii, informează tsn.ua, citat de deschide.md.

 

Potrivit lui, Rusia și-a adus sute de vehicule militare și soldați la granița cu Ucraina, în pofida promisiunilor președintelui rus Vladimir Putin de a-și retrage armata de lângă frontiera ruso-ucraineană.

 

”Avem informații că doar în ultimele zile, în pofida faptului că președintele Putin al Rusiei vorbește despre retragerea trupelor de lângă granița noastră, forțele armate ruse au redislocat în raioanele de la frontieră unități ale diviziei a 76-a Pskovsk de asalt aeropurtată. Totodată, personalul militar al acestei divizii a fost transferat cu patru avioane militare de transport Il-76 pe aeroportul Milerovo aflat la 20 de kilometri de granița cu Ucraina. Este vorba de 150 de militari însoțiți de tehnică”, a declarat Parubii în timpul unui briefing de presă.

 

El a menționat că se intenționează și expedierea unui batalion al trupelor operative de coastă ale Flotei de Nord a Federației Ruse iar militarii ruși ”sunt gata să treacă în orice moment la operațiuni active și agresive”.

 

Potrivit informațiilor lui Parubii, pe teritoriul Federației Ruse în apropiere de granița Ucraineană sunt concentrați 16 mii de militari, pe teritoriul Crimeii sunt aproximativ 22 de mii, iar pe cel al regiunii separatiste transnistrene – aproape 3500.

 

 

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments