VIDEO ȘOCANT. Tânăr bătut cu bestialitate de agenții de pază de la concertul susținut de trupa Cargo, la Timișoara. Artiștii se declară șocați de violența forțelor de ordine

0
198
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/0txgvss9u1M?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Sursa: Tele Europa Nova

Un tânăr a fost snopit în bătaie și călcat pe cap de agenții de pază care trebuiau să asigure liniștea și ordinea la concertul Cargo, duminică seara, în cadrul Serbărilor Timișoreana desfășurate în orașul de pe Bega.

 

Spectatorii aflați în primele rânduri la concertul Cargo de duminică seara, de pe platoul din fața stadionului „Dan Păltinișanu”, au avut parte de scene de o violență rară. Conform Tele Europa Nova, doi tineri ”recalcitrant” au fost scoși de agenții de pază care asigura ordinea la eveniment, în spatele gardurilor care delimitau zona publicului de scenă.

 

Agenţii de la P&P Investigationi VIP îl trântesc pe unul dintre băieți la pământ şi încep să îl lovească cu pumnii şi picioarele în repetate rânduri. Tânărul încercă să îşi protejeze capul de loviturile de bocanc, însă tot ce reușește este să îi înfurie și mai tare pe agenții de pază care îl calcă pur și simplu pe cap.

 

După ce tânărul a reușit să se ridice în picioare, a fost imobilizat de agenți și luat la bătaie din nou.

 

O parte din bătaie, culmea, a fost filmată chiar de organizatori și apare, de la minutul 38, în clipul de prezentare al Serbărilor Timișoreana de la Timișoara postat de organizatorii evenimentului pe Youtube.

 

„Agenții au vrut să îl imobilizeze, am înțeles că s-a opus, n-au încercat să-l imobilizeze prea mult. Am văzut câteva imagini neplăcute din partea unor agenți. Sperăm să nu se mai întâmple. Se vor lua măsuri împotriva lor și vor fi chemați la o discuție. Se va ajunge până la desfacerea contractului de muncă. Este un eveniment neplăcut. Agenții au fost instruiți de cei de la jandarmerie pentru astfel de situații. Au cursuri de pază. Trebuiau să îl imobilizeze”, a declarat Constantin Ocneanu, proprietarul firmei de securitate, pentru Tion.ro.

 

Poliţiştii Secţiei 2 Timişoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, în scandalul dintre angajaţii firmei care asigura securitatea în cadrul Serbărilor Timișoreana şi un tânăr, spectator la concertul Cargo susţinut pe platoul din fața stadionului Dan Păltinişanu. ”Referitor la imaginile video apărute în mass–media, în care a fost surprins un scandal între mai mulţi angajaţi ai unei firme de pază şi protecţie şi un tânăr, spectator la un concert susţinut pe stadionul Dan Păltinişanu, precizăm faptul că poliţiştii Secţiei 2 Timişoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Se efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor care se fac vinovate”, a declarat Mirela Drăghicioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș.

 

Până în prezent nicio persoană dintre cele implicate nu a depus reclamaţie.

 

Reprezentanții trupei Cargo se declară șocați și indignați de cele întâmplate. Ei susțin că singurele personaje agresive la concert au fost oamenii de pază, și că inclusiv familiile lor au fost agresate de aceștia, în timpul spectacolului.

„Suntem șocați de imaginile pe care le-am văzut pe filmările Tele Europa Nova! Nu ne-am fi imaginat că așa ceva să fie posibil în Timișoara – orașul nostru, acolo unde în fiecare an Cargo și Timisoareana adună zeci de mii de oameni împreună pentru o seară de bucurie!
În articolele apărute luni se spune că este vorba de aœdoi tineri recalcitranti” Vrem să contrazicem aceste declarații și să va spunem că nu am văzut în public nimic care să justifice așa o violentă din partea agenților de pază! De fapt singurii oameni care au imbrincit, lovit, îngrozit și intoxicat cu spray paralizant copii și spectatori nevinovați au fost chiar cei care trebuiau să îi protejeze.  
Scena de coșmar în care acel tânăr este călcat efectiv în picioare de bodyguarzi s-a petrecut din păcate într-un loc care nu se vedea de pe scenă, altfel am fi oprit concertul indiferent de consecințe. Incidentul văzut de noi a durat maxim 15 secunde, am văzut cum oamenii de ordine intră în forță în public, scot două persoane de acolo și îi trag în lateralul scenei.
Repetăm! Nu ne-am imaginat că acei oameni se vor comportă atât de brutal, ei neavând legal dreptul de a lovi oamenii! În îndatorirea lor stă doar să imobilizeze, și să predea autorităților, urmând că persoanele vinovate să răspundă în față legii scrise, nu după legea pumnului!
După concert am aflat că inclusiv familiile noastre au fost agresate verbal și fizic în spatele scenei în timpul concertului de către acele brute, care au umbrit prin comportamentul lor primitiv un eveniment pentru care noi am pus foarte mult suflet!
Noi sperăm că autoritățile să își facă datoria, vinovații sunt ușor de identificat din filmări, așteptăm reacția Poliției!
Regretăm nespus acest incident, rugăm pe cei care știu să ne spună cum îi putem contacta pe cei agresați, să ne contacteze pentru că dorim să ne interesăm personal de starea lor”, au transmis reprezentanții Cargo.

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRecomandarea SEDCOM LIBRIS: Mistici și magicieni în Tibet – Alexandra David-Neel, Editura POLIROM
Articolul următorO ţară dispare de pe planetă. La propriu
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments