VIDEO. Victor Ponta: „Președintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a apăra onoarea și independența justiției”

0
60

Premierul Victor Ponta a lăsat să se înțeleagă că, în urma scandalului în care este implicat Mircea Băsescu, președintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a apăra onoarea și independența justiției, transmite Digi 24.
 

Nu am văzut o implicare directă a președintelui Băsescu, dar am văzut un caz foarte clar de trafic de influență realizat de către fratele președintelui”, a spus Victor Ponta.

Este un moment în care instituțiile de justiție pot să dea marele examen al independenței”

 

 

Cred că președintele României, și nu doar președintele României, ci orice președinte dintr-o țară europeană în fața unei asemenea situații, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra justiției ar trebui să demisioneze imediat, în așa fel încât nimeni să nu poată să considere că din poziția pe care o ocupă, că până la urma este persoana care a numit în funcție și șeful DNA, și procurorul general, poate să influențeze desfășurarea normală a anchetei”, a declarat premierul Ponta.

 

El a menționat însă că acest caz nu-l acuză direct pe Traian Băsescu, dar îl acuză pe fratelui acestuia. Totodată, a dat cazul președintelui Germaniei, „care a demisionat din funcție pentru un lucru mult mai puțin grav”.

 

 

Citește și  VIDEO. Au fost publicate înregistrările dintre Mircea Băsescu și fiul lui Bercea Mondial. Fratele președintelui RECUNOAȘTE „La mine au ajuns 250.000”

 

 

Că termină în noiembrie sau că termină acum… pentru credibilitatea justiției în fața românilor, pentru încrederea că nimeni nu este mai presus de aplicarea legii, catergoric aceasta ar fi cea mai bună decizie. Președintele a vorbit mereu cât de importantă este independența și prestigiul justiției, ori acum este momentul în care el însuși trebui să sprijine prestigiul și independența justiției și să renunțe la funcția din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influeanțează aflarea adevărului și sancționarea celor vinovați”, a mai spus Victor Ponta.

 

Președintele PSD a menționat că, „dacă președintele țării a făcut ceva”, este luată în calcul suspendarea din funcție.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments