VIDEO. Un preot catolic din Iaşi şi-a ridicat toată comunitatea în cap. Oamenii s-au săturat să fie bătuţi, jecmăniţi sau daţi afară din biserică şi i-au cerut preotului să plece

0
468
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/pgphHnTXPW0?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Scandal într-o comunitate de catolici din apropiere de Paşcani. Peste 100 de credincosi i-au cerut preotului să plece din parohie, pe motiv că le vorbeşte urât şi a devenit agresiv în ultima perioadă. Oamenii îl acuză că ar fi cheltuit banii bisericii pentru a-şi construi o vilă şi că ar avea relaţii nepotrivite cu mai multe femei. Ei pun acest comportament pe seama bolilor bătrâneţii şi vor să aducă în sat un preot mai tânăr.

 

Credincioşii catolici din comuna Mogoşeşti Şiret s-au săturat de preotul care slujeşte acolo de peste 15 ani. S-au adunat dis de dimineaţă în curtea bisericii şi i-au cerut să plece.

 

Oamenii spun că Bejan Silvăstru, slujitorul lui Dumnezeu, are un comportament necrestinesc de ceva vreme. Din cauza bătrâneţii, cred ei, şi vor să îl schimbe cu altul mai tânăr, arată newspascani.com.

 

Sătenii spun că preotul satului obişnuieşte să îi scoate afară din biserică pe cei care îndrăznesc să se mişte sau să tuşeasca în timpul slujbei.

 

Un alt credincios povesteşte că a fost lovit de preot cu o cruce chiar în timpul împărtăşaniei. În urma incidentului, bărbatul a rămas fără patru dinţi. Îi păstrează însă în buzunar ca să îi arate celor care îi ascultă păţania.

 

Nici clopotarul satului nu a scăpat de furia preotului nărăvaş. A fost reclamat la Poliţie că ar fi furat bani din cutia milei. Sătenii cred însă că ar fi vorba despre o înscenare.

 

Chiar dacă nu a fost dovedit că a furat, clopotarul a fost schimbat din funcţie. Acum clopotul satului de peste jumătate de tonă, moştenit chiar de la părinţii celui care a fost dat afară este tras de câţiva copii.

 

 

Citeşte mai mult pe newspascani.ro

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments