De ce a fost arestat preventiv Mircea Băsescu. Iată motivarea instanței

0
89

Judecătorul care a hotărât ca Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, a motivat decizia luată vineri seara.

 

Astfel, în motivarea prezentată luni dimineaţa de către instanţă, se arată că Mircea Băsescu a fost arestat pentru că probele incluse în dosar sunt perfect legale, tansmite Realitatea TV.

 

Magistratul a făcut referire la înregistrările audio-video realizate de fiul lui Bercea Mondialu, Florin Anghel, care l-a filmat pe fratele preşedintelui în timp ce ar fi recunoscut că a primit 250.000 de euro.

 

Deşi inculpaţii, respectiv Mircea Băsescu şi persoana care ar fi intermediat banii, Marian Căpăţână, au negat că au primit bani pentru scoaterea din închisoare a lui Bercea Mondialu, iar înregistrările au fost destul de contestate iniţial, judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a stabilit că aceste probe sunt legale, ele fiind admise.

 

Filmările au fost depuse la dosar de Florin Anghel, probele fiind obţinute prin mijloace proprii. În motivarea instanţei se mai arată că Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână s-au contrazis în declaraţii.

 

În plus, judecătorul a mai precizat în document că fratele preşedintelui a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi pe fondul unor motive procedurale.

 

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments