Atac fără precedent al hackerilor. Au furat online, din 190 de conturi ale unei bănci europene de top, jumătate de milion de euro

0
69

Un atac cibernetic masiv a vizat o bancă europeană de top, iar infractorii au furat online peste 500.000 de euro. Atacul a compromis mai mult de 190 de conturi personale, el fiind depistat de către compania de securitate Kaspersky Lab din Rusia.

 

Teama unor atacuri cibernetice în Marea Britanie a crescut, după ce hackerii au intrat în computerele unei bănci europene majore, potrivit Daily Express.

 

Atacul a avut loc la începutul anului şi s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni, ea fiind descoperită de experţii companiei Kaspersky Lab. Informaţiile privind acest atac au fost făcute publice recent la o întâlnire a bancherilor britanici.

 

Hackerii au folosit un program Troian pentru a ascunde informaţii periculoase în interiorul unui software aparent inofenisv. Astfel au interceptat date care au permis criminalilor să transfere bani, fără ca niciunul dintre clienţii băncii să fie conştient.

 

Hoţii au folosit o tehnologie de ultimă oră, ei reuşind să detecteze un server malware, pe care l-au folosit pentru a efectua un atac online asupra băncii.

 

Se pare că mai multe victime au fost persoane din Turcia şi Italia, unii dintre clienţi pierzând sume de până la 39.000 de euro.

 

Detalii despre numele băncii care a fost atacată nu au fost divulgate sau dacă au fost vizaţi şi clienţi din Marea Britanie.

 

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments