Ziua ocupației Basarabiei de către sovietici, comemorată de moldoveni. Câteva sute de persoane au protestat în fața Ambasadei Rusiei de la Chișinău

0
48

Partidul Liberal a protestat sâmbătă, în fața Ambasadei Ruse din Chișinău. Liberalii a comemorat ziua ocupației Basarabiei de către sovietici. În faţa Ambasadei Rusiei s-au adunat să protesteze câteva sute de oameni și reprezentanţi ai Partidului Liberal.

 

Ulterior, Conducerea Partidului Liberal, a depus flori de Ziua Ocupației Sovietice, la piatra comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale, pentru ca comemora victimele regimului comunist de ocupație.

 

La ceremonia de depunere de flori, participanții au venit cu drapele PL, R. Moldova, UE și NATO și pancarte pe care era scris – „28 iunie – Ziua Ocupației Sovietice”. Drapelele Republicii Moldova au fost legate și cu o panglică neagră, de doliu, pentru a accentua că 28 iunie simbolizează o zi de doliu pentru neamul nostru, este ziua care a fost declarată prin Decretul fostului Președinte Interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Ziua Ocupației Sovietice.

 

După ceremonia de depunere de flori, Mihai Ghimpu, Președintele PL, a declarat că „Am fost, suntem şi vom fi copii neamului celor care au dorit şi au luptat pentru libertate! Tragedia neamului nostru nu poate fi comparată cu nici un popor, întrucât nu există azi nici un popor care sa fie separat în 3 părţi, aşa cum neamul românesc este împărțit în 3 state. 28 iunie 1940 – Ziua ocupaţiei, este o zi neagră pentru toţi românii! Astăzi comemorăm conaționalii noştri, victime ale represiunilor sovietice şi ale regimului totalitar comunist. Veșnică memorie eroilor care au luptat pentru libertatea noastră!”

 

Partidul Liberal condamnă orice ocupaţie, inclusiv şi ocupaţia din 1992 a teritoriului din stânga Nistrului, tot de către Federaţia Rusă. Orice popor, indiferent de puterea lui economică sau militară, are aceleaşi drepturi şi este în drept să trăiască sub aceeaşi lege şi în aceeaşi credinţă.

 

În același timp, Consiliul Unirii a interpretat cântece patriotice românești în memoria tragediei din 1940 și a victimelor ocupației sovietice.

 

 

(Sursa: deschide.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments