Substanţe periculoase manevrate în plină stradă! Directorul de la Mediu “ţine de şase”!

0
214

Firmele de dezinfecţie şi deratizare au apărut ca cipupercile după ploaie, în lipsa unui control strict din partea autorităţilor. “Două găleţi şi o pompă”, este investiţia care garantează succesul în afacerea dezifencţiilor, dezinsecţiilor şi deratizărilor, în condiţiile în care instituţiile cu atribuţii de control în domeniu dorm liniştite.

Substanţe periculoase, manevrate în plină stradă

Pe adresa de mail a redacţiei un cititor a trimis imagini, în care sunt surpinşi angajaţii unei firme de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, manipulând substanţele care urmau să fie pulverizate, în plina stradă, lângă portiera maşinii cu care au fost transportate.

“Nu este posibil aşa ceva. Substanţe periculoase riscă să fie vărsate pe stradă, pe unde trec copii şi animale. Din câte ştiu, există norme precise care interzic aceste practici. Astfel de firme pun în pericol sănătatea cetăţenilor şi siguranţa mediului”, spune în mailul expediat redacţiei persoana care a realizat pozele.

Din imagini, se poate observa că maşinile din care au fost descărcate substanţele aparţin firmei DDD Company. Angaţii acestei societăţi comerciale urmau să efectueze lucrări de dezinsecţie şi deratizare în scările unor blocuri.

Şeful Gărzii de Mediu: “De ce mă sunaţi pe mine? Vorbiţi cu administratorul”

Reporterii 7Est au solicitat telefonic un punct de vedere de la şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Iasi, Gheorghe Bacuşcă, cu privire la sesizarea primită.

Declaraţiile făcute de acesta au fost halucinante, desprinse parcă dintr-o piesă de teatru absurd. Redăm mai jos câteva pasaje din discuţia purtată de reporterul 7Est cu Gheorghe Bacuşcă.

Reporter (R): Domnule Bacuşcă, vrem să ne oferiţi un punct de vedere cu privire la o situaţie semnalată de un cititor…

Gheorghe Bacuşcă (G.B.): În primul rând, de unde aveţi numărul meu de telefon? Numărul meu nu îl are nimeni

R.: Sincer, de la un coleg din presă

G.B.: Nu se poate, numărul meu personal nu îl are nimeni. În primul rând, aş vrea să ştiu dacă sunteţi cine spuneţi că sunteţi. Nu vă cunosc

R.: Ne vom cunoaşte… Totuşi, un punct de vedere…

G.B.: De unde ştiţi dumneavoastră că este aşa. Mergeţi şi vorbiţi cu administratorul firmei, poate nu este aşa.

A urmat un monolog lung cu privire la identitatea reporterului şi disponibilitatea lui Gheorghe Bacuşcă de a colabora cu presa. Fără nici o relevanţă!

Administratorul firmei: “Nu sunt substanţe periculoase pentru mediu”

Mai deschis la dialog s-a arătat administratorul firmei DDD Company SRL, care a susţinut că angajaţii săi au procedat ca la carte. “Mai sunt soluţii multiconcentrate care se fac în combinaţie cu apa. În pompă nu încap decât zece litri de soluţie şi atunci trecbuie reumplută. Soluţiile nu sunt nocive pentru mediu şi se prepară în faţa beneficiarului”, a declarat Petru Diaconu, administratorul DDD Company.

Fişele produselor spun altceva: “Atenţie! Substanţe periculoase”

Instrucţiunile, prospectele şi fişele tehnice ale substanţelor folosite în astfel de activităţi sunt pline de avertizări cu privire la modul de manevrare a acestora precum şi de atenţionări referitoare la riscurile la care se supune personalul care le foloseşte.

În cazul insecticidelor autorizate, sunt specificate măsurile de protecţie la care trebuie să recurgă personalul care le manevrează: mănuşi de protecţie, echipament special, protecţie respiratorie etc. Totodată se face referire şi la efectele nocive ale acestor substanţe, în cazul în care nu sunt folosite corespunzător: vomă, convulsii, crampe musculare, dureri abdominale.

În pozele primite pe adresa 7Est se poate observa că persoanele care folosesc substanţele nu deţin nici un echipament de protecţie.

Tudor LEAHU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments