Poliţia Locală, bilanţul lunii octombrie

0
146
politia rutiera

Pe parcursul lunii octombrie 2016, poliţiştii locali au acţionat în cartierele din municipiul Iaşi, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, respectarea normelor de conviețuire socială și fluidizarea traficului rutier, ocazie cu care lucrătorii instituţiei au aplicat 1.487 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 294.945 lei.

Dintre sancţiunile aplicate de către poliţiştii locali, 597 i-au privit pe conducătorii auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului, şoferii fiind sancţionaţi contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, 413 persoane au fost sancţionate contravenţional conform Hotărârilor de Consiliu Local, pentru nerespectarea normelor de curăţenie, comerţ stradal, mutarea mobilierului public, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj, nerespectarea Regulamentului de organizare și funcționare a spațiilor de joacă pentru copii etc.

Comerţ neautorizat şi tulburarea liniştiii publice

Alte 308 de sancţiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în timp ce 59 de ieşeni au fost amendaţi contravenţional cu valori cuprinse între 500 şi 5.000 lei, sancţiunile fiind aplicate conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producere, comerţ sau prestări servicii ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor care au făcut obiectul contravenţiei. De asemenea, 25 de persoane au fost sancţionate contravenţional conform H.C.L.M. Iaşi nr. 167/1998, pentru exercitarea de acte de comerţ ambulant pe străzile oraşului. În acelaşi context, conform O.G. nr. 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, 18 comercianţi au fost sancţionaţi pentru acte de comerţ neautorizat.

De asemenea, poliţiştii locali au asigurat buna desfăşurare a evenimentelor cultural-artistice, sportive şi religioase care s-au organizat pe raza municipiului Iași.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments