Pasajul Octav Băncilă a fost amânat în mod oficial cu încă un an. Motivul: s-a lucrat cu hărţi greşite

0
116

 

 

Primăria a anunţat ieri că lucrările la pasaj urmează să fie finalizate în toamna anului viitor, din cauza mai multor probleme tehnice şi de proiectare, transmite Ziarul de Iași.

 

„Proiectul tehnic nou făcut a fost în proporţie de 99% finalizat. Se fac ultimele verificări de documente şi de săptămâna viitoare comisia de la Primărie va depune do­cumentaţia la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. Din cauza reproiectării pasajului, din nefericire, va trebui să prelungim terme­nul, astfel încât consi­derăm noi ca în toamna lui 2015 lu­crarea să fie fina­lizată şi recepţionată“, a spus pentru Ziarul de Iași, Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primărie.

 

Proiectul european trebuia să fie inaugurat în septembrie 2014, conform fişei de pro­iect. În schimb, Primăria a modificat proiectul tehnic care a stat la baza investiţiei din cauza reţelelor de utilităţi care nu s-au regăsit şi în documentaţie. Astfel, municipalitatea a alocat încă 128.000 de lei, fără TVA, pentru refacerea proiectului tehnic, oficialii motivând că planşele puse la dispoziţie de furnizorii de utilităţi au fost greşite, pentru că nu au coincis cu realitatea din teren. Conform Primăriei, au fost revizuite şi rampele de urcare şi coborâre din pasaj din cauza devierilor de reţele care au trebuit refăcute. Banii au ajuns la aceeaşi firmă care a întocmit documentaţia ini­ţială, respectiv Expert Proiect 2002 din Bucureşti, care a încasat în jur de 360.000 de lei, fără TVA. Firma este bănuită însă că a întocmit documentaţia din birou.

 

„Au fost câteva inadvertenţe găsite în teren. Din hărţile cadastrale care ne-au fost puse la dispoziţie nu erau identificate reţelele de apă şi canalizare. Când s-a săpat la pasaj s-au descoperit mai multe conducte şi alte canale de utilităţi care nu erau trecute, ceea ce a determinat să modificăm proiectul tehnic“, a mai spus Buraga.

 

Pasajul suprateran care va face legătura dintre cartierele Alexandru cel Bun şi Păcurari este construit cu peste 54,8 milioane de lei din fonduri europene. Constructorii selectaţi de Primărie sunt firmele Conest, Eky Sam, Vega ’93 şi Carefero din Galaţi, mai scrie sursa citată.

 

 

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRomeo Stavarache, primarul Bacăului, a fost suspendat din funcție
Articolul următorJURNALUL FIE: cele mai spectaculoase secvenţe
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments