Astfel, 43 de copii din Bucureşti şi Ilfov cazaţi la o pensiune din Haţeg, judeţul Hunedoara, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din oraş, cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, nouă dintre ei fiind internaţi, iar ceilalţi fiind trataţi şi apoi lăsaţi să plece acasă.
Potrivit medicului pediatru Daniela Duna de la Spitalul orăşenesc din Haţeg, 43 de copii, cu vârste cuprinse între opt şi 13 ani, au ajuns în decursul a 24 de ore la spital cu vărsături şi enterocolite.
Cei 43 de copii din Bucureşti şi judeţul Ilfov se află în excursie şi au fost cazaţi la o pensiune situată la intrarea în Haţeg dinspre Petroşani.
Medicul pediatru Daniela Duna a mai spus că, dintre cei 43 de copii, nouă au suferit deshidratare de peste zece la sută şi au fost internaţi, iar restul au primit tratament injectabil, perfuzabil şi oral apoi au fost lăsaţi să plece înapoi la pensiune.
Copiii, unii dintre ei însoţiţi de părinţi, le-au spus medicilor că au mâncat carne de pui, omletă, ciorbă acră, îngheţată şi au făcut baie în piscina pensiunii.
Bucătăria pensiunii a fost închisă temporar de către medicii sanitar-veterinari şi au fost ridicate probe pentru analize, din mâncarea servită copiilor. Potrivit noilor directive, rezultatele analizelor vor fi trimise şi la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
(Hotnews)