Cu o avere evaluată de Forbes la aproape 3 miliarde de dolari, Ross ar urma să reprezinte interesele companiilor americane, atât în Statele Unite, cât şi în afara ţării. Departamentul său ar urma să joace un rol cheie în îndeplinirea promisiunilor lui Trump în ceea ce priveşte protejarea angajaţilor americani şi confruntarea provocărilor globalizării, fenomen care a fost în special benefic corporaţiilor multinaţionale.
Wilbur Ross, poreclit „regele falimentelor”, pentru investiţiile profitabile făcute în companii cu probleme, a avut un rol important în elaborarea planurilor preşedintelui ales în ceea ce priveşte reducerea de taxe şi dezvoltarea infrastructurii.
Acesta a mai spus că Trump reprezintă o schimbare spre „o direcţie mai puţin politic corectă”, adăugând că unul din motivele pentru care îl susţine pe Trump este acela că „este nevoie de o abordare nouă, mai radicală, în ceea ce priveşte guvernarea”.
Timp de 24 de ani, Ross a lucrat la firma Rothschild, unde s-a specializat pe falimente şi restructurări corporative, iar în anul 2000, şi-a fondat propria firmă, W.L.Ross, investind în fabrici cu probleme din Vestul Mijlociu al Statelor Unite, încercând să obţină profit prin restructurarea acestor firme, inclusiv prin reducerea costurilor.
Două femie care l-au criticat în campanie, nominalizate
Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a nominalizat-o pe susţinătoarea şcolilor de stat, Betsy DeVos, pentru postul de secretar american al Educaţiei, informează site-ul ziarului The Guardian.
Trump a făcut publică nominalizarea, care va trebui înaintată confirmării Senatului, descriind-o pe Betsy DeVos drept ”o activistă genială şi pasionată a educaţiei statale”.
Filantropista în vârstă de 58 de ani, din statul Michigan, este cea de-a doua femeie nominalizată în viitorul cabinet al lui Donald Trump, acesta propunând-o pe Nikki Haley, guvernatorul statului Carolina de Sud, pentru funcţia de ambasador al SUA la Naţiunile Unite.
Betsy DeVos prezidează grupul de campanie Federaţia Americană a Copiilor (AFC). Aceasta a anunţat pe Twitter că este onorată să lucreze cu Donald Trump în cadrul planului său ca America să redevină măreaţă.
Guvernatoarea statului Carolina de Sud, Nikki Haley, urmează să fie numită de preşedintele american ales Donald Trump în funcţia de ambasador al SUA la ONU, conform informaţiilor apărute miercuri în presa din Statele Unite, relatează DPA.
Haley a făcut parte din mişcarea ultraconservatoare ‘Tea Party’ atunci când formaţiunea a obţinut numeroase funcţii în alegerile din 2010. Nikki Haley este prima femeie de origine asiatică care a obţinut funcţia de guvernator al unui stat american.
Nikki Haley a făcut parte din legislativul din Carolina de Sud din 2004 până când a devenit guvernator. Articolele apărute în mass-media au menţionat deja posibilitatea ca lipsa ei de experienţă pe plan extern să reprezinte o problemă atunci când Haley va trebui să primească confirmarea Senatului.
Un neurochirurg pensionar, ministru pentru locuinţe şi dezvoltare urbană
Trump l-ar fi desemnat pe Ben Carson drept ministru pentru locuinţe şi dezvoltare urbană, scrie miercuri cotidianul Wall Street Journal, preluat de Reuters.
Publicaţia îl citează ca sursă pe purtătorul de cuvânt al lui Carson, care ar fi precizat că acesta a acceptat oferta. Acelaşi purtător de cuvânt a declarat însă agenţiei de presă Reuters că „nu s-a făcut nicio ofertă şi nu s-a luat nicio decizie”.
Ben Carson, în vârstă de 65 de ani, este un neurochirurg pensionar, care a candidat împotriva lui Donald Trump pentru nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. După ce s-a retras, Carson l-a sprijinit pe Trump, spre deosebire de multe personalităţi republicane.