O republicană dă asigurări României că Parteneriatul Strategic cu SUA va creşte sub administraţia Trump

0
63

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în SUA, George Cristian Maior şi Jackie Walorski au făcut o trecere în revistă a stadiului domeniilor relevante de pe agenda Parteneriatului Strategic româno-american, punctând excelenta colaborare în domeniul politico-militar şi de apărare, precum şi potenţialul de dezvoltare al relaţiilor economice.

Cu această ocazie, ambasadorul român a subliniat angajamentul ferm al ţării noastre pentru creşterea bugetului apărării la 2% din PIB în anul 2017 şi menţinerea acestuia timp de 10 ani, precum şi de sporire a nivelului participării în operaţiuni internaţionale.

Jackie Walorski a apreciat la rândul ei relaţia specială de prietenie şi cooperare între Statele Unite şi România, subliniind că în relaţia cu viitoarea administraţie, Parteneriatul Strategic cu România va creşte în intensitate pe principalele puncte de interes comun.

De asemenea, a oferit asigurări în legătură cu creşterea interesului Congresului faţă de ţara noastră şi a punctat rolul special al României în regiune, apreciat şi recunoscut la nivelul legislativului american.

Totodată, a evidenţiat angajamentul Congresului, în general, şi al Comitetului pentru Forţe Armate, în special, pentru consolidarea relaţiei transatlantice, a flancului de est al NATO printr-o politică adecvată de descurajare a ameninţărilor şi factorilor de risc.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Jackie Walorski a adresat României şi poporului român cele mai calde felicitări şi urări de prosperitate.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments